AVG-cursus voor Sliedrechtse organisaties

Alle organisaties binnen Europa moeten meer rekening houden met de privacy van mensen (AVG). Om organisaties te helpen om de AVG goed na te volgen, organiseert Sportservice Zuid-Holland een cursus 'AVG-proof'.

Cursus AVG-proof

Sportservice Zuid-Holland organiseert een korte en praktische cursus van twee avonden, waarbij de deelnemende Sliedrechtse organisaties door een AVG-expert worden begeleid. Tijdens de eerste avond wordt ingegaan op de noodzaak en theorie achter de wetgeving. De tweede avond worden de puntjes op de ‘i’ gezet m.b.t. de uitvoering van de benodigde acties. Na de twee avonden zijn alle deelnemende organisaties ‘AVG proof’ en ontvangen zij een verklaring waarmee zij aangeven alles te hebben gedaan om aan de AVG te voldoen.

De cursus vindt plaats op woensdag 23 januari en woensdag 13 februari van 19.30 tot 21.30 uur op het gemeentekantoor in Sliedrecht.

Meer informatie en deelnemen

Voor meer informatie en inschrijven voor de cursus kunt u contact opnemen met Caroline Wilbrink door een e-mail te sturen naar CE.Wilbrink@Sliedrecht.nl. Per organisatie is plaats voor twee deelnemers. Opgeven voor de cursus is mogelijk tot maandag 21 januari 17.00 uur. Na inschrijving ontvangt u meer praktische informatie over de cursus.

Tool voor sportverenigingen

Wilt u niet deelnemen aan de cursus, maar kunt u wel hulp gebruiken bij de inzet van AVG? Stichting AVG Verenigingen heeft een AVG-tool ontwikkeld die eenvoudig en op de juiste manier de AVG-wetgeving invoert binnen uw vereniging. De tool kan aangevraagd worden bij de sportbond.