Akkoord Burgemeester Winklerplein

De gemeente Sliedrecht, Windroos Bouwgroep en apotheker Van Bakel hebben een akkoord bereikt over de bouw van een gezondheidscentrum en appartementen bij het Burgemeester Winklerplein. Afgelopen maanden hebben de wethouders Hans Tanis en Ben van der Plas intensief met alle partijen gesproken. Die gesprekken zijn succesvol afgerond. Dat betekent dat de uitvoering van de plannen dit jaar kan beginnen.

Nieuw gezondheidscentrum

Een belangrijk onderdeel van de afspraken is de bouw van een nieuw gezondheidscentrum aan de kant van de Rembrandtlaan. Het pand dat daar nu nog staat met een stomerij en appartementen wordt gesloopt. Het gezondheidscentrum, krijgt dezelfde omvang als het huidige pand. Het wordt opgezet door apotheker Van Bakel, die nu nog aan de andere kant van het Burgemeester Winklerplein is gevestigd.

In het gezondheidscentrum komen onder meer een apotheek, huisartsenpraktijken en een behandelcentrum waar eenvoudige ingrepen kunnen worden verricht. Ook is het de bedoeling dat mensen er terecht kunnen voor laboratoriumonderzoek, longfunctiebepaling en echografie.

'Hier gaat iedereen in Sliedrecht van profiteren'

De bouw van een nieuw gezondheidscentrum is een belangrijke wens van de gemeente Sliedrecht. Door verschillende diensten onder één dak samen te brengen komt er een voorziening die voldoet aan de eisen van de toekomst. "En dat is goed nieuws voor alle inwoners van Sliedrecht", zegt wethouder Hans Tanis: "Hier gaat iedereen in ons dorp profijt van hebben. Zoveel diensten bij elkaar in één centrum is pure winst voor ons dorp."

Renovatie

Verder is afgesproken dat de appartementen op de kruising van de Jacob Catsstraat en het Burgemeester Winklerplein in 2019 volledig worden gerenoveerd.

Appartementen

De huidige apotheek en de achterliggende woningen van Tablis Wonen, op de kruising van het Burgemeester Winklerplein en de Professor Lorentzlaan, worden gesloopt. Op die plek komt nieuwbouw met op de begane grond commerciële ruimte, onder meer voor detailhandel en horeca. Daarboven komen 42 appartementen. Aan de westkant komen vijf woonlagen, aan de oostkant zijn drie woonlagen voorzien.

Wethouder Hans Tanis is blij dat er een doorbraak is bereikt: "De uitvoering van de plannen met het Burgemeester Winklerplein was een van de belangrijkste speerpunten van dit college. We hebben intensief met alle partijen gesproken. Ik ben blij en trots dat er een doorbraak is bereikt."

De gemeente Sliedrecht gaat de komende periode samen met De Windroos de plannen verder uitwerken. Ook is afgesproken dat de Ondernemersvereniging Burgemeester Winklerplein op onderdelen wordt betrokken bij de verdere herontwikkeling van het plein.