Hans Tanis vertrekt uit Sliedrecht

Wethouder Hans Tanis (SGP/ChristenUnie) vertrekt als wethouder in Sliedrecht. Hij is voorgedragen als wethouder namens de SGP in de nieuwe gemeente Altena in Noord-Brabant. De gemeente Altena is op 1 januari 2019 ontstaan uit samenvoeging van de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem. Aanstaande dinsdag wordt hij geïnstalleerd.

Hans Tanis is 57 en begon in 2008 als wethouder in de gemeente Sliedrecht. Hij had de portefeuilles Economische Zaken en Financiën. Ook was hij regiobestuurder Wonen en Bereikbaarheid in de Drechtsteden en loco-burgemeester van Sliedrecht.

"De SGP in Altena zocht een wethouder met ervaring op het gebied van Financiën. Daarom heeft de fractie mij benaderd." Hans Tanis ziet in Altena een mooie nieuwe uitdaging: "Het samen bouwen aan een nieuwe gemeente is een kans die je niet vaak krijgt. Het samenbrengen van 21 mooie kernen in één nieuwe gemeente is een uitdaging die ik met veel plezier en vol energie aanga."

Hoewel Hans Tanis veel zin heeft in zijn nieuwe baan, zegt hij Sliedrecht met weemoed achter zich te laten: "De keuze voor de overstap naar Altena was geen gemakkelijke. We hebben echt een goede start gemaakt met het college, er staan mooie dingen op stapel, en we werken samen in een fijne sfeer!"

Felicitatie

Burgemeester Bram van Hemmen feliciteert Hans Tanis met zijn nieuwe uitdaging. "Tegelijkertijd zal hij in Sliedrecht zeker gemist worden. Met zijn vertrek eindigt een tijdperk. We verliezen een capabele wethouder die van grote betekenis is geweest voor het dorp."

Van Hemmen roemt de manier waarop Hans Tanis als wethouder Financiën Sliedrecht door de financiële crisis heeft geleid. Als andere successen noemt hij de recente doorbraak in het dossier Burgemeester Winklerplein. "En dankzij de inzet van Hans Tanis is de fileproblematiek op de A15 op de agenda van het kabinet gekomen. Daarmee heeft hij bereikt dat de A15 tussen Sliedrecht en Gorinchem op langere termijn verbreed gaat worden. En op korte termijn komt er acht miljoen euro beschikbaar om het probleem aan te pakken."

Het is nog niet bekend wie Hans Tanis opvolgt als wethouder in Sliedrecht. Voorlopig worden zijn taken verdeeld over het college van Burgemeester en Wethouders.