Tweede jaar Kansrijk Sliedrecht start in april

Wanneer je geen diploma hebt is het lastig om een (vaste) baan te vinden. Kansrijk Sliedrecht biedt een MBO niveau 1 opleiding aan, om inwoners van Sliedrecht een betere kans op de arbeidsmarkt te geven. De deelnemers van het eerste jaar hebben allemaal zicht op een baan of een vervolgopleiding. In april start het nieuwe schooljaar, waarin ruimte is voor maximaal 15 deelnemers. De deelnemers krijgen gezamenlijk les op het Griendencollege. Het lesmateriaal en collegegeld betaalt de gemeente. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor een intakegesprek.

Randvoorwaarden

Om deel te mogen nemen moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Je woont in Sliedrecht
  • Je hebt geen diploma
  • Je bent in het bezit van een stageplaats, minimaal 16 uur per week
  • Je bent 18 jaar of ouder

Een stageplaats kun je zelf zoeken bij een bedrijf dat aansluit bij de opleiding die je wilt volgen. Bijvoorbeeld in de zorg of techniek. Naast je baan en/of stage ga je één dag in de week naar school. Tijdens je werk word je begeleid door een erkende praktijkopleider.

Meer informatie en aanmelden

Nieuwsgierig geworden? In februari staat er een informatieavond op de planning. Voor vragen kunt u contact opnemen met Jeroen Loeve van de gemeente Sliedrecht, j.loeve@sliedrecht.nl of bellen naar (0184) 495 913. Meer informatie hierover volgt in januari. Op www.davinci.nl staat het overzicht met opleidingen.