Juli

 • Dijkversterking Rivierdijk-West

  25 juli 2019

  De verkennende studie naar het versterken van de dijk bij Rivierdijk-West in Sliedrecht is klaar. Momenteel wordt gekeken of de dijken in Sliedrecht voldoen aan nieuwe wettelijk vastgestelde normen. De resultaten daarvan zijn in 2020/2021 bekend.

 • Verwijderen eikenprocessierups

  25 juli 2019

  Goed nieuws! Veel eerder dan verwacht is vanmorgen een begin gemaakt met het verwijderen van de eikenprocessierups in Sliedrecht. Jermaine Piris en Arjan Nijkamp van het bedrijf Nationale Bomenbank hebben vanmorgen de eerste nesten weggehaald aan de Beijerinkstraat.

 • Oproep: kandidaten voor gemeentepenning gezocht

  24 juli 2019

  Op zaterdag 7 december 2019 is het Landelijke Vrijwilligersdag. Ter gelegenheid van deze dag reikt de gemeente de Sliedrechtse gemeentepenning uit aan personen die zich jarenlang vrijwillig hebben ingezet voor een vereniging, organisatie of stichting. Wethouder Hanny Visser reikt op zaterdag 7 december de gemeentepenning uit. De gemeente Sliedrecht is trots op haar vrijwilligers en vindt het belangrijk om haar waardering voor vrijwilligers te tonen.

 • Aanpak Vroegsignalering Schulden

  19 juli 2019

  Sliedrecht gaat mensen met financiële problemen actief benaderen en ondersteunen

 • Thorbeckelaan tijdelijk afgesloten

  18 juli 2019

  Op donderdag 18 juli vinden de voorbereidingen plaats voor de werkzaamheden van aanstaande zaterdag. Om de veiligheid van de werknemers te kunnen garanderen, is besloten om de Thorbeckelaan tussen de Stationsweg en de Lijsterweg af te sluiten voor doorgaand verkeer. Bestemmingsverkeer en hulpdiensten kunnen de afsluiting wel passeren. Onderstaand de omleidingsroutes.

 • Bloemen voor bewoners Yulius

  17 juli 2019

  De bewoners van twaalf nieuwe appartementen van Yulius in Sliedrecht hebben vanmiddag bloemen gekregen van de gemeente. De appartementen maken deel uit van een nieuwe concept waarin cliënten met de juiste ondersteuning zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen. Namens het college wenst wethouder Hanny Visser de bewoners veel geluk met hun nieuwe woning en hoopt dat ze zich er snel thuis voelen.

 • Update Chemours

  17 juli 2019

  Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W) heeft het "Tijdelijk handelingskader voor hergebruik van PFAS-houdende grond en baggerspecie" opgesteld. Hiermee wil het ministerie de problemen die er nu zijn in grond- en baggerverzet en baggerwerkzaamheden verlichten.

 • Eikenprocessierups

  16 juli 2019

  Op veler verzoek hebben we een kaartje gemaakt waarop is te zien waar de bomen staan die zijn besmet met de eikenprocessierups. Inmiddels gaat het om 37 bomen, die eigendom van de gemeente Sliedrecht zijn. Het is onbekend hoeveel bomen van bewoners besmet zijn.

 • Laatste fase rotonde Thorbeckelaan

  11 juli 2019

  De aanleg van de rotonde Thorbeckelaan gaat de laatste fase in. De werkzaamheden worden een maand eerder dan gepland afgerond. De komende weken wordt de weg geasfalteerd en de werkzaamheden afgerond.

 • Spoedaanvraag reisdocument

  10 juli 2019
 • Open imkerij dag

  10 juli 2019

  Natuur- en Milieu Educatiecentrum 'De Hooizolder' doet op zaterdag 13 juli van 11:00 tot 16:00 mee aan de landelijke open imkerij dag. Deze dag staat in het teken van de bijen en insecten.

 • Invulling voormalige 'Leef locatie'

  09 juli 2019

  Transportbedrijf A. van Andel & Zonen uit Hardinxveld Giessendam en Rietveld Licht en Wonen uit Sliedrecht hebben samen het voormalig Slavenburg-terrein, beter bekend als de ‘Leef-locatie’ in Sliedrecht aangekocht. De bouwkavel is al jaren een grote wildernis op bedrijventerrein Nijverwaard. Op het terrein van totaal bijna 20.000 m2 zal van Andel een nieuw kantoor, expeditie en warehouse bouwen.

 • Koninklijke Onderscheiding

  05 juli 2019

  Burgemeester Bram Van Hemmen heeft op vrijdag 5 juli in de raadzaal van het Sliedrechts Museum een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer L.L. Pijl. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Pijl ontving zijn Koninklijke Onderscheiding na afloop van de officiële heropening van het Sliedrechts Museum.

 • Enquête onderhoud Parallelweg

  04 juli 2019
 • Benoeming gemeentesecretaris

  02 juli 2019

  Niels Kuiper nieuwe gemeentesecretaris gemeente Sliedrecht

 • Hoe gaat het met u?

  02 juli 2019

  Heeft u een chronische ziekte of beperking? Ervaart u belemmeringen nu u ouder wordt? Zorgt u voor iemand in uw omgeving als mantelzorger? Of denkt u om een andere reden na over een gezonde leefstijl? De gemeente Sliedrecht is benieuwd hoe het met u gaat. Breng uw eigen situatie in beeld en vul twee keer per jaar de online vragenlijst van Mijnkwaliteitvanleven.nl in.