Benoeming gemeentesecretaris

Niels Kuiper nieuwe gemeentesecretaris gemeente Sliedrecht

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om Niels Kuiper met ingang van 1 oktober 2019 te benoemen als gemeentesecretaris, algemeen directeur van de gemeente Sliedrecht. Niels Kuiper wordt als gemeentesecretaris eindverantwoordelijk voor de gemeentelijke organisatie en eerste adviseur van het college van burgemeester en wethouders.

Niels Kuiper

N.H. (Niels) Kuiper MCA MCM is nu hoofd bestuursadvisering en public affairs bij de concernstaf van de gemeente Rotterdam. Van 2012 tot 2016 gaf hij leiding aan het bureau gemeentesecretaris bij diezelfde gemeente. Daarvoor werkte hij onder andere in Den Haag bij de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en bij de gemeente Ridderkerk als beleidsmedewerker lokaal onderwijsbeleid.

Kuiper studeerde Bestuurskunde & Overheidsmanagement aan de Thorbecke Academie en bij de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur. Recentelijk heeft hij zich verder laten scholen in Organisatie & Verandermanagement.

“Met de benoeming van Niels Kuiper halen we een betrokken en verbindende gemeentesecretaris in huis met jarenlange ervaring in gemeenteland. Het college van Sliedrecht is blij met zijn komst.”, aldus Hanny Visser, wethouder Personeel & Organisatie.

Niels Kuiper (41) is geboren en getogen in een dorp in Oost-Groningen en woont bijna 15 jaar in Ridderkerk: “Ik zie uit naar de samenwerking met het college en de gemeentelijke organisatie om van betekenis te zijn voor de Sliedrechters en Sliedrecht binnen de Drechtsteden. Ik verheug me enorm op de verdere kennismaking met de organisatie en Sliedrecht”.