Invulling voormalige 'Leef locatie'

Transportbedrijf A. van Andel & Zonen uit Hardinxveld Giessendam en Rietveld Licht en Wonen uit Sliedrecht hebben samen het voormalig Slavenburg-terrein, beter bekend als de ‘Leef-locatie’ in Sliedrecht aangekocht. De bouwkavel is al jaren een grote wildernis op bedrijventerrein Nijverwaard. Op het terrein van totaal bijna 20.000 m2 zal van Andel een nieuw kantoor, expeditie en warehouse bouwen.

Leeflocatie

Meer ruimte

Van Andel heeft meer ruimte nodig, omdat de vraag naar opslagcapaciteit blijft groeien en de huidige locatie te Hardinxveld-Giessendam na diverse uitbreidingen geen ruimte meer bied voor verder expansie. Van Andel verzorgt o.a. voor Rietveld Licht & Wonen de complete logistiek. Deze samenwerking wordt nog verder uitgebreid, omdat Rietveld aan de snelwegzijde van het terrein een grote showroom gaat bouwen.

Online Marktleider

Rietveld Licht & Wonen is al sinds 1955 een bekende verlichtingspecialist in deze regio. Met voorheen winkels in Papendrecht en Zwijndrecht en sinds 2003 gevestigd in Sliedrecht. Sinds 2006 maakt het bedrijf een enorme groei door met webwinkels in de belangrijkste landen van Europa en is het vanaf de start de start onbetwist online marktleider in Nederland.

Grootste lampenwinkel ter wereld

Op de nieuwe locatie is zoveel ruimte beschikbaar dat de nieuwe showroom de grootste lampenwinkel ter wereld wordt. Klanten kunnen direct beschikken over de gehele voorraden van ruim 300.000 lampen! De showroom wordt ook nog eens geheel voorbereid op 2 extra verdiepingen in de toekomst.

Leeflocatie

De bouw wordt gerealiseerd door Unibouw uit Gemert en de oplevering van het warehouse staat gepland voor medio 2020. De showroom zal in een later stadium volgen.

Wethouder Piet Vat is blij met de ontwikkeling. "Die locatie zag er natuurlijk niet uit. Goed dat die wildernis nu een mooi bedrijvencomplex wordt. Een mooie zichtlocatie aan de A15."