Verwijderen eikenprocessierups

Goed nieuws! Veel eerder dan verwacht is vanmorgen een begin gemaakt met het verwijderen van de eikenprocessierups in Sliedrecht. Jermaine Piris en Arjan Nijkamp van het bedrijf Nationale Bomenbank hebben vanmorgen de eerste nesten weggehaald aan de Beijerinkstraat.

Vandaag en volgende week rijden ze met een hoogwerker door Sliedrecht. Jermaine Piris draagt tijdens de bestrijding een speciaal blauw pak, laarzen, rubberhandschoenen en een helm. Gewapend met een grote stofzuiger zuigt hij de eikenprocessierupsen uit de bomen. De rupsen verdwijnen in een grote zak en worden daarna naar een verbrandingsoven gebracht.

Eikenprocessierups

De twee mannen gaan vandaag door totdat het dertig graden is. Daarna is het te heet om verder te gaan. Het is dan niet verantwoord om met een speciaal pak en een helm door te werken. Het is de bedoeling dat volgende week alle bomen die eigendom zijn van de gemeente Sliedrecht worden aangepakt.

Vorige week werd duidelijk dat 46 bomen van de gemeente Sliedrecht besmet waren met de eikenprocessierups. Die bomen zijn afgezet met een roodwit lint met daarop de tekst 'Pas op! Processierups!'

Eikenprocessierups