Hartveilig Sliedrecht

De gemeente Sliedrecht is sinds juli 2017 een Hartveilig dorp. Dit houdt in dat er in Sliedrecht voldoende vrijwilligers en Automatische Externe Defibrillators (AED's) zijn om tijdens de eerste cruciale zes minuten bij een hartstilstand in actie te komen.

Jaarlijks worden er 15.000 mensen in Nederland getroffen door een hartstilstand. Acute hulpverlening is in de eerste 6 minuten van cruciaal belang om de kans op overleven te vergroten. Het lukt een ambulance niet altijd om binnen dit aantal minuten bij een slachtoffer te zijn. Door mensen in de omgeving van het slachtoffer in te zetten voor de eerste acute hulpverlening, vergroot de kans om een hartstilstand te overleven.

In Sliedrecht zijn 374 vrijwilligers en 37 AED's actief. Al deze vrijwilligers zijn getraind om te acteren op het moment dat er bij de meldkamer een melding binnenkomt, waarbij het mogelijk om een hartstilstand gaat. Met een sms-bericht wordt de vrijwilliger gealarmeerd en verzocht naar het slachtoffer te gaan. Al dan niet met een AED. De vrijwilligers verlenen acute hulp totdat het ambulancepersoneel dit overneemt.

Word ook vrijwilliger!

Wil jij ook vrijwilliger worden? Meld je dan nu aan via ikbenstandby.nl. 

Kaartje AED's