Mei

 • Gemeente bestrijdt eikenprocessierups

  31 mei 2019

  De gemeente Sliedrecht start begin juni met het bestrijden van de eikenprocessierups. Bij eiken langs voetpaden, fietspaden en bij speelplaatsen worden met een zuiginstallatie de nesten van de eikenprocessierups verwijderd. Dit gebeurt met name bij de Tiendweg en de Rembrandtlaan.

 • Bijeenkomst ontwikkelvisie Sliedrecht

  28 mei 2019

  Hoe gaat Sliedrecht er in de toekomst uitzien?

 • Oproep vaccinatie meningokokken

  28 mei 2019
 • Opening speelplek Kilstraat

  27 mei 2019

  Uitvoeringsbeleid speel- en sportruimte krijgt vorm

 • Werkzaamheden rotonde Thorbeckelaan

  16 mei 2019

  Vanaf maandag 20 mei 2019 wordt er gewerkt aan de aanleg van de rotonde aan de Thorbeckelaan in Sliedrecht. Het kruispunt aan de Thorbeckelaan is al lange tijd een verkeersknelpunt in Sliedrecht. Er is slecht zicht voor weggebruikers en er wordt vaak te hard gereden. Om te komen tot een veiligere verkeerssituatie wordt de kruising vervangen door een rotonde. Resultaat is dat het verkeer langzamer gaat rijden, wat ook effect heeft op de wegen rondom de rotonde. De werkzaamheden vinden plaats in de periode van 20 mei tot half augustus 2019.

 • Wethouder trots op leerlingen

  16 mei 2019
 • Sluiting woning

  10 mei 2019

  Burgemeester Van Hemmen sluit woning na vondst hennepkwekerij

 • Inloopavond Baanhoek oost - Molendijk west

  10 mei 2019

  De gemeente organiseert op maandag 13 mei een inloopavond om het voorlopig ontwerp met u te delen

 • Jaarlijkse kermis in Sliedrecht

  09 mei 2019

  Vanaf donderdag 16 t/m woensdag 22 mei a.s. is er weer jaarlijks kermis op het Burgemeester Winklerplein. Botsauto's, draaimolens en nog veel meer attracties zorgen voor levendigheid en gezelligheid in het dorp. De kermis in Sliedrecht is populair bij de inwoners.

 • Weekend van de Begraafplaats

  08 mei 2019

  Eind mei openen verschillende begraafplaatsen in Nederland hun hekken en poorten tijdens het Weekend van de Begraafplaats. Tijdens deze open dagen vertellen medewerkers bijzondere verhalen en kunt u al uw vragen stellen over de begraafplaats.

 • Rotonde Thorbeckelaan

  08 mei 2019

  Op maandag 20 mei 2019 wordt gestart met de aanleg van de rotonde aan de Thorbeckelaan in Sliedrecht. Het kruispunt aan de Thorbeckelaan is al lange tijd een verkeersknelpunt in Sliedrecht. Er is slecht zicht voor weggebruikers en er wordt vaak te hard gereden. Om te komen tot een veiligere verkeerssituatie wordt de kruising vervangen door een rotonde. Resultaat is dat het verkeer langzamer gaat rijden, wat ook effect heeft op de wegen rondom de rotonde. De werkzaamheden vinden plaats in de periode van 20 mei tot half augustus 2019.

 • Toekomstbestendig Sliedrecht-Oost

  08 mei 2019

  In heel Nederland gaan we stap voor stap van het aardgas af. We werken naar een toekomst waarin we op een andere manier koken en ons huis verwarmen. Sliedrecht-Oost is de eerste wijk in de gemeente Sliedrecht waar we die toekomst willen verkennen! De gemeente Sliedrecht, woningcorporatie Tablis Wonen, duurzaam energie en afvalbedrijf HVC, netbeheerder Stedin en het Regionaal Energieloket trekken hierin samen met de bewoners op.

 • Voordracht personen voor een Koninklijke Onderscheiding ter gelegenheid van Koningsdag 2020

  07 mei 2019

  Ter gelegenheid van Koningsdag 2020 zullen er wederom Koninklijke onderscheidingen worden uitgereikt aan personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving.
  U kunt hiervoor tot uiterlijk vrijdag 21 juni 2019 personen voordragen bij de burgemeester van Sliedrecht.

 • Groene diesel bij tankstation LUKOIL

  07 mei 2019

  Afgelopen vrijdag 3 mei was het feest bij het tankstation aan de Marisstraat in Sliedrecht. Bij de LUKOIL Express kan vanaf nu HVO getankt worden! HVO staat voor Hydrotreated Vegetable Oil en is een synthetische diesel op basis van afval- en reststromen. Dit houdt in dat de brandstof een lagere uitstoot van CO2 heeft, maar ook minder roetdeeltjes en fijnstof. Wethouder Ton Spek had de eer om de eerste vuilniswagen vol te tanken met de HVO-diesel.

 • Uitslagen onderzoek GenX in leidingwater

  07 mei 2019

  Het chemisch/toxicologisch laboratorium van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU), heeft onderzoek gedaan naar het leidingwater van Sliedrecht, Dordrecht en Papendrecht. Ze hebben het leidingwater onderzocht op de aanwezigheid van GenX. Uit het onderzoek is gebleken dat het leidingwater in Papendrecht 22 keer meer GenX bevat dan in Dordrecht en maar liefst 142 keer meer dan in Sliedrecht.

 • Dodenherdenking

  06 mei 2019

  Speech burgemeester Van Hemmen dodenherdenking

 • Broeibrand bij HVC Dordrecht

  04 mei 2019

  Bij de broeibrand in Dordrecht rookt het nog steeds. Door het verplaatsen van het afval is er rookontwikkeling. De rook trekt richting Merwelanden/ Biesbosch gebied.

 • Sliedrecht-Oost aardgasvrij

  01 mei 2019

  Samen werken aan een toekomstbestendige wijk, zowel bovengronds als ondergronds