Groene diesel bij tankstation LUKOIL

Afgelopen vrijdag 3 mei was het feest bij het tankstation aan de Marisstraat in Sliedrecht. Bij de LUKOIL Express kan vanaf nu HVO getankt worden! HVO staat voor Hydrotreated Vegetable Oil en is een synthetische diesel op basis van afval- en reststromen. Dit houdt in dat de brandstof een lagere uitstoot van CO2 heeft, maar ook minder roetdeeltjes en fijnstof. Wethouder Ton Spek had de eer om de eerste vuilniswagen vol te tanken met de HVO-diesel.

Oproep aan bedrijven, instellingen en particulieren

Voorafgaand aan de opening deed Ton Spek een oproep aan ondernemers en instellingen in Sliedrecht om deze diesel te gaan gebruiken. Ton Spek: "In onze duurzaamheidsagenda staat het speerpunt dat wij als gemeente het goede voorbeeld zullen geven. Dat doen we met te kiezen voor deze brandstof! Het is best uniek: in de verre omtrek heeft Sliedrecht het eerste tankstation wat HVO openbaar verkoopt!" Ton Spek geeft aan dat bedrijven, instellingen en particulieren de brandstof gewoon kunnen gebruiken. "Er is geen aanpassing nodig aan de motor. Door deze brandstof te gaan gebruiken leveren we een bijdrage aan een gezonder klimaat in Sliedrecht", aldus de enthousiaste wethouder van Duurzaamheid. Op de pomp heet de diesel 'Diesel Green' en 'Pure Green'. Voor gebruik kun je het beste wel nakijken of jouw auto geschikt is voor HVO.

Groene diesel

Blij met de innovatie

Niet alleen de gemeente is blij met de innovatie. Ook LUKOIL is trots op de producten. “Onder ons motto Always moving forward blijven we bij LUKOIL op zoek gaan naar manieren om de energie-efficiëntie van onze producten te verbeteren en hun kwaliteit naar een hoger niveau te tillen”, vertelt René Kraaijveld, Accountmanager Fleet & Wholesale van LUKOIL in Nederland. “De uitstoot van broeikasgassen verminderen en de ecologische voetafdruk verkleinen zijn twee speerpunten die centraal stonden bij de introductie van deze producten. Met LUKOIL Diesel Green stoten dieselrijders tussen de 17 en de 57% minder CO2 uit en met LUKOIL Pure Green zelfs tot 89%. We zijn dan ook heel blij dat we deze innovaties kunnen aanbieden op ons tankstation aan de Marisstraat in Sliedrecht.”