Oproep vaccinatie meningokokken

Sinds 2015 is er een toename van het aantal mensen dat ziek wordt van meningokokken type W. De kans om meningokokken type W op te lopen is momenteel gelukkig klein. Om verdere toename te voorkomen, heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) een extra vaccinatie ingevoerd.

Meningokokkenziekte is de verzamelnaam voor ziekten die worden veroorzaakt door een bacterie, de meningokok. Het is een besmettelijke bacterie die zich via hoesten, niezen en zoenen makkelijk kan verspreiden. Deze bacterie kan ernstige ziekten veroorzaken zoals bloedvergiftiging of hersenvliesontsteking. Dit zijn ernstige ziekten waar je de rest van je leven klachten aan kunt overhouden. Je kunt er zelfs dood aan gaan.

Oproep vaccinatie

Jongeren die geboren zijn in 2003 of in 2005 hebben onlangs een oproep van RIVM ontvangen om zich aanstaande maandag 3 juni te laten vaccineren. Jongeren die geboren zijn in 2001, 2002 of in 2004 hebben zich op woensdag 3 april kunnen laten vaccineren. Jongeren die aan deze oproep geen gehoor hebben gegeven, kunnen dit alsnog doen. De vaccinatie kan maandag 3 juni tussen 12.30 en 16.00 uur gehaald worden in De Lockhorst.

Informatie

Wilt u meer informatie of heeft u vragen, neem dan contact op via vaccinaties@rivas.nl of bel Rivas Zorglijn 0900 – 8440. Meer informatie over de vaccinatie en het vaccinatieschema zijn te vinden op www.rivas.nl/vaccinaties.