Sliedrecht-Oost aardgasvrij

Samen werken aan een toekomstbestendige wijk, zowel bovengronds als ondergronds

In heel Nederland gaan we stap voor stap van het aardgas af. Dat betekent dat we in de toekomst op een andere manier ons huis verwarmen en koken. De wijk Sliedrecht-Oost is de eerste wijk in de gemeente Sliedrecht waar we met inwoners die toekomst willen verkennen. De gemeente Sliedrecht, woningcorporatie Tablis Wonen, duurzaam energie en afvalbedrijf HVC, netbeheerder Stedin en het Regionaal Energieloket trekken hierin samen met u op.

Meer weten over het warmtenet Sliedrecht?

Inloopbijeenkomst op 20 mei 2019, 16.00-20.00 uur, Griendencollege

Op maandag 20 mei 2019 organiseert de gemeente Sliedrecht met de projectpartners de eerste inloopbijeenkomst voor de inwoners van de wijk. Daar informeren wij u over de eerste stappen rond de verduurzaming en de herinrichting van de wijk. Zet deze datum dus in uw agenda! We gaan die middag en avond met u in gesprek over verschillende onderwerpen.

  • Voor huurders van Tablis Wonen: wat gaat Tablis Wonen doen in het kader van een toekomstbestendige wijk?
  • Voor alle inwoners van de wijk: hoe wil de gemeente tot een nieuw ontwerp van de wijk komen en hoe wordt u daarbij betrokken? Wat is een warmtenet en wat betekent de aanleg in de wijk? Waar gaat de energietransitie precies over? Hoe wilt u meedenken over de toekomstbestendigheid van uw wijk?
  • Voor woningeigenaren: kunt u ook aansluiten op het warmtenet? En wat is daar voor nodig? En wat zijn andere mogelijkheden?

Bij de inloopbijeenkomst hebben wij wellicht niet alle antwoorden op uw vragen. We gaan ervoor zorgen dat die antwoorden er in de komende periode gaan komen. Met deze eerste bijeenkomst starten we de samenwerking en het proces om te komen tot de toekomstbestendige wijk. Meer contactmomenten volgen zeker!
Op maandag 20 mei bent u tussen 16.00 en 20.00 uur van harte welkom in het Griendencollege (Prof. Kamerlingh Onneslaan 109).

Heeft u vragen, ideeën of opmerkingen? Mail ons op duurzaamwonen@sliedrecht.nl.

Meer weten over de ontwikkelingen in Sliedrecht-Oost? Lees de nieuwsbrief.

Kaartje Sliedrecht oost aardgasvrij