Commerciële partijen bieden diensten aan die u voordeliger of zelfs gratis bij de gemeente regelt. Heeft u vragen? Bel dan 14 0184.

Stemmen met een visuele beperking

Op donderdag 23 mei zijn de verkiezingen voor het Europese Parlement. Hebt u een visuele beperking? In Sliedrecht kunt u zelfstandig stemmen met behulp van een mal en audio-ondersteuning.

Stemmal en soundbox

Hoe werkt het? Het stembiljet wordt in een speciaal ontwikkelde mal met gaatjes gelegd. Via een zogeheten soundbox met koptelefoon is te horen welke partijen en welke kandidaten op de lijst staan. Op de mal zijn de partijen met voelbare cijfers en in braille aangegeven. De juiste kandidaat vindt u door, onder de gewenste partij, de gaatjes te tellen. Met het potlood maakt u het gewenste vakje rood.

Stemmet met visuele beperking

Stembureau

Het stembureau in Sliedrecht waar mensen met een visuele beperking zelfstandig kunnen stemmen is: het gemeentekantoor, Industrieweg 11. 

Woont u in een andere gemeente?

Woont u niet in Sliedrecht maar wilt u hier wel komen stemmen met behulp van de mal en audio-ondersteuning? Dat kan! Vraag hiervoor wel een kiezerspas aan.

Meer informatie vindt u op www.oogvereniging.nl/stemmen. Of neem contact op met de Ooglijn: 030-2945444 / ooglijn@oogvereniging.nl.