Toekomstbestendig Sliedrecht-Oost

In heel Nederland gaan we stap voor stap van het aardgas af. We werken naar een toekomst waarin we op een andere manier koken en ons huis verwarmen. Sliedrecht-Oost is de eerste wijk in de gemeente Sliedrecht waar we die toekomst willen verkennen! De gemeente Sliedrecht, woningcorporatie Tablis Wonen, duurzaam energie en afvalbedrijf HVC, netbeheerder Stedin en het Regionaal Energieloket trekken hierin samen met de bewoners op.

Werkzaamheden warmtenet en Vogelbuurt-Noord

Het warmtenet bestaat uit een grote hoeveelheid buizen die ondergronds worden aangelegd. Door dit buizenstelsel stroomt warm water van HVC naar de aangesloten woningen en gebouwen. Naast de werkzaamheden die nodig zijn om het warmtenet aan te leggen, start gemeente Sliedrecht ook met het vervangen van de riolering en het herinrichten van de openbare ruimte. Er is een Voorlopig Ontwerp gemaakt waarin de plannen voor de herinrichting zijn opgenomen.

"Door zowel de riolering te vervangen als het warmtenet aan te leggen, slaan we twee vliegen in één klap. We voorkomen dat we over enkele jaren opnieuw de straat open moeten breken. De rioleringswerkzaamheden gaan we in fases uitvoeren. Vogelbuurt-Noord is de eerste fase. We verwachten eind 2019 de schop in de grond te steken", aldus Wethouder Ton Spek.

Inloopbijeenkomst

Op maandag 20 mei organiseert gemeente Sliedrecht samen met de projectpartners een eerste inloopbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst worden bewoners en overige geïnteresseerden geïnformeerd over de eerste stappen rond de aanleg van het warmtenet en de herinrichting van de wijk. Ook het Voorlopig Ontwerp van de herinrichting van Vogelbuurt-Noord is deze avond in te zien en u kunt uw wensen en ideeën voor het ontwerp doorgeven. Wethouder Spek kijkt er naar uit om met de bewoners in gesprek te gaan: "We hebben in september de subsidie gekregen, maar omdat we vooral achter de schermen bezig zijn geweest met voorbereidingen is dit het eerste grote contactmoment met de bewoners. Ik hoop dat er veel mensen aanwezig zijn om het gesprek te voeren over het warmtenet."

De inloopbijeenkomst wordt op maandag 20 mei van 16.00 tot 20.00 uur gehouden in het Griendencollege, Prof. Kamerlingh Onnestraat 109.

Meer informatie

Bent u nieuwsgierig naar de plannen in Sliedrecht-Oost? U kunt op de website, www.sliedrecht.nl/warmtenet, meer informatie vinden.