November

 • Loden leidingen? Laat ze vervangen!

  21 november 2019

  Woont u in een woning die gebouwd is voor 1960? Dan kan het zijn dat de waterleidingen van lood zijn. Lood kan schadelijk zijn voor de gezondheid van jonge kinderen, zuigelingen en ongeboren baby's (via de moeder).

 • Jan Mooijman postuum geëerd in Sliedrecht

  21 november 2019

  Politieman Jan Mooijman uit Sliedrecht is vanmorgen door burgemeester Bram van Hemmen postuum geëerd voor het redden van twee mensen tijdens de watersnoodramp van 1953. Eerder dit jaar kwam er een verzoek binnen om deze held – die helaas in 1971 is overleden – alsnog te eren. Dat is vanmorgen gebeurd in het bijzijn van de kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen en achterachterkleinkinderen van Jan Mooijman.

 • 'Bij ons in Sliedrecht' is handig naslagwerk

  19 november 2019

  Deze week verschijnt het nieuwe gemeentemagazine, dat dit jaar de titel Bij ons in Sliedrecht heeft gekregen.

 • Nieuwe APV

  19 november 2019

  Vandaag treedt de nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening, kortweg APV, in werking. Periodiek wordt de APV aangepast om actueel en effectief te blijven. De grootste verandering in de APV: er zijn meer mogelijkheden om ondermijning aan te pakken.

 • Tekenwedstrijd Donkere Dagen Offensief

  18 november 2019

  Caitlin van de Roald Dahlschool is winnaar van de tekenwedstrijd rond het Donkere Dagen Offensief. Daarmee begon de eerste schooldag van deze week goed voor Caitlin. De tekening staat op een flyer, waarmee gemeente en politie mensen alert maken op verdachte situaties in de donkere dagen.

 • Vier winnaars 'bedrijf van het jaar'

  15 november 2019

  Wethouders Piet Vat en Ton Spek verrasten vrijdag 15 november vier Sliedrechtse ondernemers met de titel 'Bedrijf van het jaar'. Get Healthy, Vlot Logistics en Verhuizingen, The Hub Company en Melson Groep ontvingen op deze nationale Dag van de Ondernemer een bokaal en een bos bloemen.

 • Kinderraad Sliedrecht

  13 november 2019

  Even voorstellen: de nieuwe kinderraad van Sliedrecht! Burgemeester Bram van Hemmen heeft woensdagmiddag 17 leerlingen uit groep 7 en 8 geïnstalleerd als lid van deze bijzondere raad.

 • Scholieren doen techniekroute

  13 november 2019

  Woensdag 13 november gingen zo'n driehonderd leerlingen van groep 7 en 8 van alle basisscholen in Sliedrecht op pad om de Techniekroute 2019 te doen. Ze gingen op bezoek bij 28 lokale bedrijven uit Sliedrecht om kennis te maken met techniek. De bedrijven ontvingen de 300 leerlingen op de werkvloer. Die leerlingen kregen een rondleiding door het bedrijf en zij konden zelf aan de slag met techniek.

 • Bijeenkomst Rijkswaterstaat over A15

  11 november 2019

  Op donderdag 14 november 2019 houdt Rijkswaterstaat de eerste inloopbijeenkomst over de bereikbaarheid en de doorstroming op de A15 Papendrecht – Gorinchem. Tijdens deze inloopbijeenkomst ontvangt u informatie over de stappen die gezet worden en de momenten waarop de omgeving betrokken wordt.

 • Bijeenkomst voor nieuwe inwoners druk bezocht

  09 november 2019

  Het college van B&W van Sliedrecht heeft vanmorgen kennisgemaakt met een kleine honderd nieuwe inwoners. Dat gebeurde op een bijeenkomst in het Nationaal Baggermuseum.

 • Herdenking Linie-Crossers op 16 november

  08 november 2019

  Met een grote herdenking staat Sliedrecht op zaterdag 16 november stil bij de heldendaden van de Linie-Crossers. Het is 75 jaar geleden dat deze dappere verzetsstrijders De Merwede overstaken om militaire berichten, medicijnen, vluchtelingen, wapens en voedsel over te brengen. De herdenking is opgezet door Stichting Linie-Crossers.

 • Nationaal Schoolontbijt

  08 november 2019

  Bleyburgh start met gezond schoolontbijt in Raadhuis

 • Duurzaamheidslening weer beschikbaar

  05 november 2019

  Inwoners van Sliedrecht kunnen vanaf nu weer een duurzaamheidslening afsluiten. Dat is een lening die is bedoeld om woningen energiezuinig te maken. Via de regeling is het mogelijk om tegen gunstige voorwaarden een bedrag tussen de 2.500 en 15.000 euro te lenen.

 • Herdenking 75 jaar Liniecrossers

  05 november 2019

  In de nacht van 7 op 8 november 1944 vond door de Biesbosch de eerste 'crossing' plaats tussen het bevrijde zuiden en nog bezette noorden van Nederland. Vrijdag 8 november is dit precies 75 jaar geleden en wordt dit aan beide zijden van de linie herdacht. In Sliedrecht gebeurt dit om 13.45 uur bij het Crossline-monument aan het Albrechtplein.