Duurzaamheidslening weer beschikbaar

Inwoners van Sliedrecht kunnen vanaf nu weer een duurzaamheidslening afsluiten. Dat is een lening die is bedoeld om woningen energiezuinig te maken. Via de regeling is het mogelijk om tegen gunstige voorwaarden een bedrag tussen de 2.500 en 15.000 euro te lenen.

De duurzaamheidslening was zo succesvol dat het beschikbare budget in augustus niet meer toereikend was om nieuwe aanvragen toe te wijzen. De regeling is in 2011 in het leven geroepen en sindsdien heeft de gemeente Sliedrecht in totaal 77 duurzaamheidsleningen verstrekt. Van die 77 leningen zijn er 29 in de periode 1 januari t/m 31 juli 2019 toegewezen.

100.000 euro

Maar vanaf nu kunnen inwoners van Sliedrecht weer wel een duurzaamheidslening aanvragen. De gemeente zet hiervoor 100.000 euro apart. Daarmee geeft het college van B&W gehoor aan een motie van PRO Sliedrecht waar de gemeenteraad op 8 oktober unaniem mee heeft ingestemd.

Wethouder Ton Spek: "Op termijn gaan alle woningen in Nederland van het gas af. Maar dat duurt nog even. Wat je nu al kunt doen, is je huis verduurzamen met een betere isolatie en met zonnepanelen. De duurzaamheidslening is een uitstekend instrument om dat te stimuleren."

Energieloket Sliedrecht

Voor meer informatie over het verduurzamen van uw woning verwijzen we ook graag naar het Energieloket Sliedrecht. Daat vindt u bijvoorbeeld ook nadere informatie over subsidies om uw woning te verduurzamen, zoals de Investeringssubsidie Duurzame Energie. Deze subsidie van het Rijk geeft u een tegemoetkoming bij de aankoop van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels en kan gecombineerd worden met andere regelingen.