Kinderraad Sliedrecht

Even voorstellen: de nieuwe kinderraad van Sliedrecht! Burgemeester Bram van Hemmen heeft woensdagmiddag 17 leerlingen uit groep 7 en 8 geïnstalleerd als lid van deze bijzondere raad.

Verfrissende blik

Kinderen en jongeren hebben een eigen verfrissende blik op zaken. Het is belangrijk om met kinderen te praten over onderwerpen die voor hen belangrijk zijn. Via de kinderraad kunnen leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisschool kennismaken met politiek. De kinderraad leert kinderen hoe een democratie werkt, hoe de gemeenteraad functioneert en hoe zij als (jonge) inwoners invloed kunnen uitoefenen op het gemeentebestuur. De gemeente Sliedrecht heeft daarom sinds december 2016 een kinderraad. De kinderraad vergadert op dezelfde manier als de echte gemeenteraad. Burgemeester Bram van Hemmen is voorzitter. De kinderraadsleden komen dit jaar nog een keer bij elkaar en zes keer in 2020. Ze hebben de opdracht om mee te denken over een mooi project in Sliedrecht.

Kinderraad Sliedrecht

Buddy's

De kinderraadsleden krijgen begeleiding van zes buddy's. Dat zijn dit jaar de raadsleden Hetty Advokaat (PRO Sliedrecht), Gerrit Venis (PRO Sliedrecht), Mark Verheul (PRO Sliedrecht), Johan Oostrom (SGP-ChristenUnie), Frank Dunsbergen (CDA) en René de Munck (D66). De begeleiders Michael Groen en Jordi Melkert van de Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht (SOJS) zijn ook nauw betrokken bij de kinderraad.