Nationaal Schoolontbijt

Bleyburgh start met gezond schoolontbijt in Raadhuis

Een gezonde en gezellige start van de dag afgelopen vrijdag voor zo'n 30 leerlingen van SO-school Bleyburgh uit Sliedrecht. Ze schoven aan de ontbijttafel met locoburgemeester Piet Vat en wethouders Hanny Visser en Ben van der Plas. Want in de week van het Nationaal Schoolontbijt maakt ook de gemeente Sliedrecht zich graag samen sterk voor een gezonde start!

Nationaal Schoolontbijt

Het Nationaal Schoolontbijt vindt dit jaar voor de 17e keer plaats. Meer dan 2.750 scholen, ruim een half miljoen kinderen en zo'n 250 gemeenten doen mee. Doel is aandacht vragen voor het belang van een goed en gezond ontbijt. Het thema dit jaar is 'Neem de tijd voor je ontbijt'.

Cheque voor het goede doel

In Sliedrecht stond vrijdag voor de kinderen een uitgebreid gezond ontbijtpakket klaar, samengesteld volgens de Schijf van Vijf. Kinderen konden kiezen uit onder andere volkorenbrood, krentenbollen, 30+ kaas, appelstroop, melk en fruit. Naast ontbijten met elkaar was er natuurlijk volop gelegenheid om samen te kletsen en vragen te stellen. Het Nationaal Schoolontbijt gaf het ontbijt cadeau, maar de gemeente betaalde het symbolisch met een cheque voor Het Vergeten Kind – een stichting die zich inzet voor kwetsbare kinderen in Nederland die opgroeien in een instabiele thuissituatie of een opvanglocatie. Locoburgemeester Vat overhandigde de cheque van 175 euro tijdens het ontbijt aan leerlingen van de Bleyburgh.

Nationaal schoolontbijt