Scholieren doen techniekroute

Woensdag 13 november gingen zo'n driehonderd leerlingen van groep 7 en 8 van alle basisscholen in Sliedrecht op pad om de Techniekroute 2019 te doen. Ze gingen op bezoek bij 28 lokale bedrijven uit Sliedrecht om kennis te maken met techniek. De bedrijven ontvingen de 300 leerlingen op de werkvloer. Die leerlingen kregen een rondleiding door het bedrijf en zij konden zelf aan de slag met techniek.

Het doel van de Techniekroute is om leerlingen al op jonge leeftijd kennis te laten maken techniek. Zo hopen de bedrijven nu al de medewerkers van de toekomst te werven door hun interesse te wekken. Het bedrijfsleven heeft volop werk en wil graag aan leerlingen te laten zien hoeveel verschillende soorten banen er in de techniek zijn. De Techniekroute is een initiatief van de gemeente Sliedrecht.

Door het onderwijs, ondernemers en de overheid samen te brengen wil de gemeente leerlingen stimuleren om een technische opleiding te kiezen. Daarom brachten de burgemeester en de wethouders vanmorgen ook een bezoek aan de deelnemende bedrijven en volgden ze hetzelfde programma als de basisschoolleerlingen.

Techniekroute