Oktober

 • Werkzaamheden Rivierdijk-Thorbeckelaan

  30 oktober 2019

  Van maandag 11 t/m vrijdag 15 november wordt er gewerkt aan de T-splitsing Rivierdijk-Thorbeckelaan en op de rotonde Thorbeckelaan-Hopper-IJsvogel. De T-splitsing maken we veiliger door onder andere de afstand tussen het fietspad en de rijbaan te vergroten. Hiervoor wordt de asfaltconstructie deels vervangen en er komt nieuwe belijning. De rotonde krijgt een opknapbeurt en een nieuwe asfaltdeklaag op de rijbaan.

 • Woning gesloten na schietincident

  25 oktober 2019

  Burgemeester Bram van Hemmen heeft vrijdagmiddag 25 oktober op basis van artikel 175 van de Gemeentewet een woning aan de Sperwerstraat voor drie maanden laten sluiten. Hij heeft dat besluit genomen naar aanleiding van een schietincident zaterdag 19 oktober.

 • Inloopbijeenkomsten over schietincident

  22 oktober 2019

  Burgemeester Bram van Hemmen belegt twee inloopbijeenkomsten voor de direct omwonenden van de Sperwerstraat en de Lijsterweg. Bij een schietincident op die locatie zijn zaterdagavond 19 oktober twee mannen gewond geraakt.

 • Enquête: zet Sliedrecht op de kaart

  22 oktober 2019

  We willen graag dat Sliedrecht aantrekkelijk is voor inwoners en bezoekers. Daarom horen we graag hoe u aankijkt tegen Sliedrecht.

 • Maatregelen nodig om begroting op orde te houden

  17 oktober 2019

  Het college van B&W ziet grote financiële uitdagingen op zich afkomen. Net als bij andere gemeenten in Nederland heeft Sliedrecht te maken met stijgende uitgaven in het sociaal domein en de gevolgen van het afschaffen van de precariobelasting. Daarom zijn maatregelen noodzakelijk om de begroting sluitend te maken.

 • Maatregelen tegen vuurwerkoverlast

  16 oktober 2019

  De gemeente Sliedrecht neemt een mix van maatregelen om de vuurwerkoverlast in de maanden november en december te bestrijden. Afgelopen jaar werden er in die periode 1560 knallen geregistreerd met het vuurwerkdetectiesysteem. Een jaar eerder waren dat er nog 853.

 • Sliedrecht hijst regenboogvlag

  11 oktober 2019

  Voor het eerst wappert de regenboogvlag bij het gemeentekantoor.

 • Twee wijk-GGD'ers aan de slag

  10 oktober 2019

  Vanaf maandag zijn twee wijk-GGD'ers actief in Sliedrecht. Wijk-GGD'ers zijn bedoeld om de verbinding tussen zorg en veiligheid verder te versterken. De gemeente wil zo onnodige politie-inzet, traumatisering en escalatie bij betrokkenen voorkomen.

 • Voorkom auto-inbraak!

  09 oktober 2019

  Het is de Week van de Veiligheid. Tijdens deze week geven wij je op social media dagelijks tips over veiligheid. Dit kan te maken hebben met veiligheid in het verkeer, heling of veiligheid in en om je huis. Vandaag 9 tips om een auto-inbraak te voorkomen.

 • Vertraging opruimwerkzaamheden Watertorenterrein

  07 oktober 2019

  De opruimwerkzaamheden na de brand op het Watertorenterrein hebben vertraging opgelopen. Bij het onderzoek van nutsbedrijf Stedin naar oude stroompunten onder het puin is op asbest gestuit. De asbest is op een aantal locaties gevonden.

 • Doe toch duurzaam!

  07 oktober 2019

  Op donderdag 10 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid. In de dagen voorafgaand hebben wij al extra aandacht voor het onderwerp duurzaamheid. Als gemeente zijn we druk bezig met het verduurzamen van ons dorp. Denk bijvoorbeeld aan de afvalcampagne en het warmtenet

 • Sociaal Team in het zonnetje gezet

  03 oktober 2019

  Wethouder Hanny Visser heeft vandaag een bezoek gebracht aan het Sociaal Team in het Bonkelaarhuis. Ze trakteerde de medewerkers op taart vanwege de mooie resultaten die het Sociaal Team het afgelopen jaar heeft geboekt.

 • Snel gefixt met Fixi

  01 oktober 2019

  Inwoners van de gemeente Sliedrecht kunnen vanaf nu gebruik maken van Fixi. Dat is een app voor op de smartphone waarmee je simpel en snel meldingen kunt doen over de openbare ruimte.