Doe toch duurzaam!

Op donderdag 10 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid. In de dagen voorafgaand hebben wij al extra aandacht voor het onderwerp duurzaamheid. Als gemeente zijn we druk bezig met het verduurzamen van ons dorp. Denk bijvoorbeeld aan de afvalcampagne en het warmtenet

De hele week zijn er activiteiten in de regio die betrekking hebben op duurzaamheid. Het zijn activiteiten voor jong en oud! De activiteiten worden georganiseerd door Rabobank Merwestroom.

Woensdag 8 oktober: Duurzaam wonen doe je zo!

Duurzaam wonen en (ver)bouwen is een hot topic! Toch treuzelen nog veel woningeigenaren  met het verduurzamen  van hun woning. Kom naar 'Duurzaam wonen doe je zo' voor informatie en inspiratie.

Locatie: Partycentrum De Lockhorst, Sliedrecht
Tijd: 19.00 - 22.00 uur
Doelgroep: Woningeigenaren

 • Boeiende gastsprekers
  Lodewijk Hoekstra is niet alleen een bekende tuinman van tv, hij is vooral voorvechter van een duurzame wereld. Laat je inspireren hoe je jouw leefomgeving kunt verduurzamen en vergroenen.
  Ook Reinier Schneider  komt spreken over duurzaam wonen. Als medeoprichter van GreenHome geeft hij concrete voorbeelden wat je kunt doen aan jouw woning en met welk doel.
 • Informatiemarkt
  Om duurzaam wonen en (ver)bouwen nog dichterbij te brengen, komen bedrijven uit de buurt hun duurzame producten presenteren en vragen beantwoorden over duurzaam wonen in de regio. Ook wij - gemeente Sliedrecht - zijn aanwezig.
 • Hoe pak jij het aan?
  Ontdek zelf dat duurzaam wonen helemaal niet zo ingewikkeld is, maar zelfs eenvoudig en leuk!

Woensdag 9 oktober: Fien en Teun meets PinPin

Kom op woensdag 9 oktober met je (klein)kinderen van 0 t/m 8 jaar naar Avonturenboerderij Molenwaard, voor 'Fien en Teun meets PinPin'. Daar ontdekken de allerkleinsten spelenderwijs dat voedsel veel te lekker is om weg te gooien.

Locatie: Avonturenboerderij Molenwaard
Tijd: 13.00 - 17.00 uur
Doelgroep: Kleine kinderen (0-8 jaar)

 • Jong geleerd is oud gedaan
  Duurzaamheid is niet alleen iets voor grote mensen. Integendeel zelfs! Als we onze kinderen al op jonge leeftijd duurzaam leren denken en doen, is duurzaam wonen, leven en ondernemen straks de normaalste zaak van de wereld.
 • Hoe pak jij het aan?
  'Fien en Teun meet PinPin' is voor de allerkleinsten in de regio. En hun papa's, mama's, opa's en oma's natuurlijk!

Woensdag 9 oktober: Mountainbike clinic

Bij Rabobank Merwestroom houden ze van aanpakkers met lef, doorzettingsvermogen en tactisch inzicht. Drie disciplines die je ook nodig hebt om goed te kunnen mountainbiken. Ze dagen jongeren uit om deel te nemen aan de mountainbike clinic op woensdag 9 oktober. Doe jij ook mee? Ervaar hoe het is om niet de makkelijkste weg te kiezen, maar juist het avontuur op te zoeken!

Locatie: Mountainbiketerrein Noordeloos
Tijd: 16.00 - 18.00 uur
Doelgroep: Jongeren (12-18 jaar)

 • Hoe pak jij het aan?
  Ruwe paden, scherpe bochten, steile hellingen: hoe pak jij ze aan?
  Verbeter je mountainbike skills en train je conditie tijdens onze mountainbike clinic.

Donderdag 10 oktober: Company & Co

Een exclusief event op donderdag 10 oktober, uitsluitend voor ambitieuze ondernemers. Laat je inspireren door het boeiende verhaal van Jaap Korteweg van De Vegetarische Slager, over succesvol en duurzaam ondernemen: wat drijft een vleesliefhebber, die is opgegroeid op een boerderij tussen de koeien, om het roer zo drastisch om te gooien?

Locatie: Schaapskooi Ottoland
Tijd: Vanaf 19.30 uur
Doelgroep: Ondernemers

 • Hoe pak jij het aan?
  Met deze editie van Company & Co willen we jou, als ondernemer in onze regio, aan het denken zetten: hoe kun je duurzaam ondernemen in jouw business model integreren? Want als De Vegetarische Slager het kan, dan kun jij het ook!