September

 • Hanny Visser start Wijkhopper

  25 september 2019

  Wethouder Hanny Visser heeft woensdagmiddag de Wijkhopper in Sliedrecht gelanceerd. De Wijkhopper is een nieuw vervoermiddel voor ouderen en mensen met een beperking. Wethouder Visser maakte vanaf het Burgemeester Winklerplein als eerste een ritje in het elektrische voertuig. Vanaf maandag 30 september is de Wijkhopper te reserveren.

 • Open dag gemeentewerf

  24 september 2019

  De gemeentewerf zet zaterdag 5 oktober de deuren open voor alle inwoners van Sliedrecht. Doel is om aan heel het dorp te laten zien wat er op de werf gebeurt en wat de medewerkers van de buitendienst doen om Sliedrecht mooi en schoon te houden.

 • Meldingen openbare ruimte via de app Fixi

  18 september 2019

  Vanaf 1 oktober gaat de gemeente Sliedrecht met Fixi werken. Dat is een landelijk systeem waarmee inwoners via de app Fixi meldingen over de openbare ruimte kunnen doen. Zo wil de gemeente het doen van meldingen simpeler maken.

 • Acht vragen over plastic afval

  18 september 2019

  De gemeente Sliedrecht voert in september en oktober campagne voor het scheiden van plastic verpakkingsafval, blik en drankenkartons (pbd). Dat gebeurt met posters in het dorp maar ook op social media. Via Facebook, Instagram en Twitter krijgen we veel vragen binnen. We geven antwoord op de acht meest gestelde vragen.

 • Prik een boom!

  16 september 2019

  Bomen zijn belangrijk en nuttig. Het college van Sliedrecht wil graag dat de komende drie jaar meer bomen worden gepland. Het gaat om 10% meer bomen! Dat wil zeggen dat we de komende jaren nog rond de 900 bomen bij komen.

 • Herinrichting Bonkelaarplein

  16 september 2019

  Op maandag 30 september 2019 start gemeente Sliedrecht met de herinrichting van het Bonkelaarplein. In de week van 23 september voert de aannemer alvast voorbereidende werkzaamheden uit.

 • Elektrische Fiets Informatiedag gaat niet door

  13 september 2019

  De Elektrische Fiets Informatiedag die Veilig Verkeer Nederland op donderdag 19 september in Sliedrecht zou houden, gaat niet door. Er heeft zich niemand aangemeld. VVN, de gemeente Sliedrecht en de Regionale Project Groep Verkeersveiligheid Drechtsteden gaan op zoek naar een nieuwe datum.

 • Wethouder Visser bij start Kansrijk Sliedrecht

  09 september 2019

  Wethouder Hanny Visser van Onderwijs heeft vanmorgen een bezoek gebracht aan de 17 deelnemers van het project Kansrijk Sliedrecht. Dat is een project waarbij inwoners van Sliedrecht zonder startkwalificatie een opleiding op MBO-niveau 1 kunnen volgen.

 • Campagne tegen overlast hondenpoep

  03 september 2019

  Hondenpoep is een van de grootste ergernissen in Nederland en dat is in Sliedrecht niet anders. Daarom gaat er vandaag een campagne van start tegen de overlast van hondenpoep. De campagne is opgezet in samenwerking met de Koninklijke Hondenbescherming.