Campagne tegen overlast hondenpoep

Hondenpoep is een van de grootste ergernissen in Nederland en dat is in Sliedrecht niet anders. Daarom gaat er vandaag een campagne van start tegen de overlast van hondenpoep. De campagne is opgezet in samenwerking met de Koninklijke Hondenbescherming.

De gemeente komt zelf ook in actie. Zo wordt er binnenkort een hondenpoepzuiger ingezet om de overlast tegen te gaan. Ook krijgen de twee losloopgebieden en de negen uitrengebieden voor honden in het dorp een opknapbeurt. Zo wil de gemeente ervoor zorgen dat hondenbezitters zoveel mogelijk plezier kunnen beleven aan het uitlaten van hun hond.

In Sliedrecht zijn zo'n 1200 honden geregistreerd. Gemiddeld produceert een hond per dag 230 gram aan hondenpoep. Dat betekent dat Sliedrechtse honden per jaar ruim 100.000 kilo aan hondendrollen leggen.

Gelukkig ruimen de meeste baasjes de poep van hun hond gewoon op. Toch blijven er nog te vaak drollen liggen. Dat is vies. Zeker als kinderen, maar ook volwassenen, in een drol trappen en met poep aan hun schoenen thuiskomen.

Schadelijk voor de gezondheid

Honden- en kattenpoep kan ook schadelijk zijn voor de volksgezondheid. Ontlasting van dieren kan spoelwormen bevatten. Wanneer de larven daarvan in het menselijk lichaam terecht komen, kan dat schadelijk zijn, zeker voor kinderen.

Gratis hondenpoepzakjes

Met de hondenpoepzuiger wil de gemeente een deel van de ergernis wegnemen. Maar de gemeente doet ook een beroep op alle hondenbezitters in het dorp: Maak er een gewoonte van om een hondenpoepzakje mee te nemen bij het uitlaten van de hond. Hondenpoepzakjes zijn gratis op te halen bij het gemeentekantoor (Industrieweg 11) en bij de gemeentewerf (Lelystraat 111).

Tijdens de campagne komen er posters in het dorp te hangen. Ook op social media zal de gemeente op verschillende manieren aandacht besteden aan de overlast van hondenpoep. Alle hondenbezitters in Sliedrecht worden per brief geïnformeerd over de campagne.

Late Summer Fair

Op de Late Summer Fair van zaterdag 7 september is de Koninklijke Hondenbescherming aanwezig in de stand van de gemeente Sliedrecht met informatie en om vragen te beantwoorden. Ook daar kunnen hondenbezitters die dag gratis hondenpoepzakjes ophalen.

Flyer hondenpoep