Hanny Visser start Wijkhopper

Wethouder Hanny Visser heeft woensdagmiddag de Wijkhopper in Sliedrecht gelanceerd. De Wijkhopper is een nieuw vervoermiddel voor ouderen en mensen met een beperking. Wethouder Visser maakte vanaf het Burgemeester Winklerplein als eerste een ritje in het elektrische voertuig. Vanaf maandag 30 september is de Wijkhopper te reserveren.

De Wijkhopper is een nieuw vervoermiddel voor reizigers met een Drechthopperpas. Voor korte ritten in wijken binnen de gemeente, kunnen reizigers gebruikmaken van de Wijkhopper; een veilig, comfortabel en elektrisch voertuig. De Wijkhopper, die de reizigers bij hun voordeur ophaalt, is al een half uur van tevoren te bestellen en betalen gaat lekker makkelijk achteraf via automatische incasso.

Wethouder Hanny Visser: "Met de komst van de Wijkhopper kunnen we onze gebruikers van de Drechthopper nog beter van dienst zijn. Ook doen we een forse bijdrage aan de milieudoelstellingen van onze gemeente".

Waarom de Wijkhopper?

De vraag naar collectief vervoer stijft naar verwachting de komende jaren. Om te zorgen dat goed passend en betaalbaar vervoer wordt geboden aan mensen die dit nodig hebben, is door Stroomlijn BV (een publiek mobiliteitsplatform dat de vervoersstromen regelt voor publieke organisaties) gekeken naar nieuwe oplossingen die naast het traditionele collectieve vervoer ingezet kunnen worden.

Na de succesvolle pilot met de Wijkhopper, in 2018 in de wijk Sterrenburg in Dordrecht én in gemeente Sliedrecht, heeft Stroomlijn BV samen met de Sociale Dienst Drechtsteden het initiatief genomen om deze manier van reizen en vervoeren ook in de rest van de Drechtsteden gefaseerd te introduceren. Inmiddels rijdt de Wijkhopper in een aantal wijken in Dordrecht en in gemeente Papendrecht.

Innovatie

De pilot met de Wijkhopper is niet onopgemerkt gebleven. Tijdens de uitreiking van de Taxi Innovatie Prijs van 2018 viel de Wijkhopper in de prijzen. Deze prijs is een erkenning van innovatieve producten en diensten vanuit en voor de Nederlandse taxisector.

De kwaliteit van de dienstverlening staat voorop bij deze nieuwe innovatie. De korte wachttijden, snelle ritten en lage instap bieden veel comfort. Dit duurzame vervoermiddel zorgt ook voor minder co2 uitstoot. Dat sluit aan bij het zero emissie convenant dat Stroomlijn BV heeft ondertekend. Daarnaast ontving Stroomlijn tijdens de uitreiking van de Innovation Award ZHZ 2019 een ‘Speciale Vermelding’.