Meldingen openbare ruimte via de app Fixi

Vanaf 1 oktober gaat de gemeente Sliedrecht met Fixi werken. Dat is een landelijk systeem waarmee inwoners via de app Fixi meldingen over de openbare ruimte kunnen doen. Zo wil de gemeente het doen van meldingen simpeler maken.

Fixi is een app voor op de mobiele telefoon. Inwoners kunnen meldingen over de openbare ruimte op deze manier snel en makkelijk doen. Voordeel van de app is dat de gemeente meldingen snel kan oppakken. Via de app kunnen mensen een foto meesturen. Bovendien is het via de app mogelijk om de status van de melding in de gaten te houden.

Inwoners kunnen ook na 1 oktober telefonisch meldingen doen over de openbare ruimte. Ze kunnen bellen naar 14 0184. Ze krijgen dan een medewerker aan de lijn die de melding via Fixi verwerkt. De gemeente houdt melders per e-mail of telefonisch op de hoogte over de afhandeling.

Het blijft ook mogelijk om meldingen via de website te doen. Dat kan vanaf 1 oktober via de nieuwe website www.sliedrecht.nl/fixi.

Campagne

De gemeente Sliedrecht begint volgende week met een campagne om inwoners te informeren over het gebruik van Fixi. Dat gebeurt eerst met filmpjes op social media, via onze website en berichten in lokale media. Later hangt de gemeente ook posters op in het dorp.

Tot 1 oktober kunnen meldingen nog via de bekende weg worden gedaan: telefonisch (14 0184) en via de website: https://www.sliedrecht.nl/servicelijn.