Open dag gemeentewerf

De gemeentewerf zet zaterdag 5 oktober de deuren open voor alle inwoners van Sliedrecht. Doel is om aan heel het dorp te laten zien wat er op de werf gebeurt en wat de medewerkers van de buitendienst doen om Sliedrecht mooi en schoon te houden.

Iedereen is welkom vanaf 10.00 tot 15.00 uur op de gemeentewerf aan de Lelystraat 111. Tijdens de open dag kunnen bezoekers onder meer ervaren hoe het is om een vuilniscontainer te legen met een kraanwagen. Medewerkers van de buitendienst laten hun wagens en machines zien. Altijd al willen weten hoe een riool er aan de binnenkant uitziet? Tijdens de open dag kunnen bezoekers dat op de werf zien.

Rondleidingen

Het milieupark is zaterdag 5 oktober tot 13.00 uur zoals gebruikelijk geopend voor mensen die hun afval willen brengen. Na 13.00 uur geven medewerkers van de buitendienst rondleidingen over het milieupark. Voor de kinderen is er een springkussen aanwezig. Ook krijgen ze tijdens de open dag limonade en popcorn.

Lancering Fixi

Tijdens de open dag zal ook Fixi, de nieuwe app waarmee inwoners meldingen over de openbare ruimte kunnen doen, officieel worden gelanceerd. Wethouder Ton Spek zal om 11.30 uur de aftrap voor zijn rekening nemen. Om te vieren dat het nieuwe systeem het doen van meldingen veel makkelijker maakt, trakteren de medewerkers van de buitendienst bezoekers op koffie, limonade en iets lekkers.

Bezoekers kunnen tijdens de open dag gratis zakken voor plastic afval en hondenpoepzakjes ophalen.

Vuilnisauto