Wethouder Visser bij start Kansrijk Sliedrecht

Wethouder Hanny Visser van Onderwijs heeft vanmorgen een bezoek gebracht aan de 17 deelnemers van het project Kansrijk Sliedrecht. Dat is een project waarbij inwoners van Sliedrecht zonder startkwalificatie een opleiding op MBO-niveau 1 kunnen volgen.

De opleiding wordt verzorgd door het Da Vinci College. De 17 deelnemers volgen hun lessen op Het Griendencollege in Sliedrecht. Wethouder Visser was vanmorgen bij de start van het project.

'Ik geloof in jullie!'

In een korte speech wenste ze de deelnemers veel succes toe: "Mooi dat jullie deze kans pakken. Aan het eind van het jaar ligt er een wereld voor jullie open. Als het moeilijk is, zijn er mensen om jullie te helpen. Maak daar gebruik van. Ik geloof in jullie!"

Om de deelnemers aan te moedigen kregen ze allemaal een passende gadget voor de start van het schooljaar. Kansrijk Sliedrecht is een project van de gemeente Sliedrecht. Vorig jaar had Kansrijk Sliedrecht 11 deelnemers die de opleiding hebben afgerond. Dit jaar start het project met een groep van 17 inwoners van Sliedrecht.

Startkwalificatie

Kansrijk Sliedrecht is bedoeld om alle Sliedrechters van jong tot oud die geen startkwalificatie hebben een kans te bieden. Naar verwachting krijgt Kansrijk Sliedrecht ook in het schooljaar 2020-2021 een vervolg.

Kansrijk Sliedrecht