April

 • Belangrijke stap op weg naar aardgasvrij

  30 april 2020

  Sliedrecht werkt aan een duurzame toekomst. Dat doen we onder andere door stap voor stap van het aardgas af te gaan. Zo verminderen we de uitstoot van broeikassen. Sliedrecht-Oost is de eerste wijk in Sliedrecht die op weg gaat naar een aardgasvrije toekomst. Dit doen we samen met inwoners, woningcorporatie Tablis Wonen, energie- en afvalbedrijf HVC, netbeheerder Stedin en het Regionaal Energieloket.

 • Online bijeenkomst over MIRT-Verkenning A15 Papendrecht-Gorinchem

  29 april 2020

  Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat nodigt u op woensdag 6 of donderdag 7 mei van harte uit voor een vervolgbijeenkomst over de verkenning over de A15 tussen Papendrecht en Gorinchem. In verband met het coronavirus dit keer een online bijeenkomst in de vorm van een webinar.

 • Herdenking 75 jaar vrijheid

  29 april 2020

  Op 4 mei herdenken we de oorlogsslachtoffers, waarbij rekening wordt gehouden met de maatregelen die nodig zijn om het coronavirus onder controle te krijgen. We herdenken samen in verbondenheid, ieder met zijn eigen herinneringen en gedachten.

 • Digitale besluitvormende vergadering Sliedrecht

  24 april 2020

  De gemeenteraad van Sliedrecht vergadert dinsdag 12 mei 2020 digitaal. De vergadering begint om 20.00 uur.

 • Virtuele lintjesregen in Sliedrecht 2020

  18 mei 2022

  De jaarlijkse lintjesregen rond Koningsdag verliep deze keer anders dan anders. Vrijdag 24 april heeft burgemeester Dirk van der Borg negen Sliedrechters via de telefoon verrast met een Koninklijke onderscheiding. Ook acht leden van de vrijwillige brandweer van Sliedrecht kregen een lintje.

 • Gemeentenieuws scoort ruim voldoende

  23 april 2020

  Eind vorig jaar heeft het Onderzoekcentrum Drechtsteden een onderzoek gedaan naar deze gemeentepagina. Ruim driekwart van de inwoners van Sliedrecht leest het gemeentenieuws elke week of af en toe. De pagina scoort een ruime voldoende.

 • Herinrichting Horecaplein

  22 april 2020

  Winkelgebied de Kerkbuurt krijgt een impuls met het herinrichtingsplan "De Nieuwe Winkelstraat". De komende weken wordt het Horecaplein op de Kerkbuurt volledig heringericht. Dit betekent dat gedurende deze periode het Horecaplein soms lastig bereikbaar zal zijn. De winkels en woningen blijven bereikbaar.

 • Koningsdag 2020

  22 april 2020

  Koningsdag 2020 krijgt door de coronacrisis een heel ander karakter. Geen Koningsspelen, vrijmarkten of buitenactiviteiten. Koningsdag vieren we vooral vanuit huis.

 • Woonerf Middenveer bijna klaar

  21 april 2020

  De herinrichting van de wijk Middenveer als woonerf is bijna klaar. Alle inwoners hebben een brief gehad over de afronding van het werk, inclusief een overzicht van de regels die gelden in een woonerf.

 • Melding doorgeven via Fixi

  20 april 2020

  Van inwoners krijgen we de vraag hoe men in deze tijd snel meldingen kan doen bij de gemeente die met Corona te maken hebben.

 • Vaccinatie meningokokken vanaf 20 april

  16 april 2020

  Sliedrechtse jongeren die dit jaar 14 worden, krijgen binnenkort een uitnodiging van Jong JGZ voor de vaccinatie meningokokken ACWY.

 • Extra ondersteuning voor lokale en regionale media

  16 april 2020

  Veel huis-aan-huiskranten en lokale publieke omroepen hebben door de coronacrisis financiële problemen. Minister Slob trekt eenmalig 11 miljoen euro uit om hen te helpen. Afhankelijk van hun oplage en bereik krijgen ze een bijdrage tussen de 4.000 en enkele tienduizenden euro’s uit een tijdelijk steunfonds.

 • Handig: Steffie Online

  16 april 2020

  Steffie Online is een website met eenvoudige uitleg over het coronavirus. Speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking en laaggeletterden.

 • Digitale oordeelsvormende vergadering Sliedrecht

  14 april 2020

  De gemeenteraad van Sliedrecht vergadert dinsdag 21 april 2020 digitaal. Dat is de oordeelsvormende vergadering. De vergadering begint om 20.00 uur.

 • Paasboodschap Burgemeester Sliedrecht

  10 april 2020

  De coronacrisis...u kunt geen krant of website openen of het woord corona is er te vinden. Terecht.

 • Vaccinatie meningokokken vanaf 20 april

  09 april 2020

  Sliedrechtse jongeren die dit jaar 14 worden, krijgen binnenkort een uitnodiging van Jong JGZ voor de vaccinatie meningokokken ACWY.

 • Raadsvergaderingen 14 april gaan niet door

  08 april 2020

  De oordeelsvormende en de besluitvormende raadsvergaderingen van dinsdag 14 april gaan niet door. Dat heeft de agendacommissie deze week besloten.

 • Thuis groenten kweken met moestuinlessen van NME De Hooizolder

  06 april 2020

  Afgelopen vrijdag kreeg de leerkracht van groep 5 van de Ronald Dahlschool de eerste aangepaste moestuin-les van NME De Hooizolder. Samen met de Sociale moestuin Sliedrecht heeft het Natuur- en Milieu Educatiecentrum lessen ontwikkeld, waarmee leerlingen thuis groenten kunnen kweken.

 • Datum inzameling oud papier gewijzigd

  03 april 2020

  De papierinzameling in het gebied tussen de Rivierdijk, Rembrandtlaan en de P.C. Hooftlaan en het gebied tussen de Prof. Van Musschenbroekstraat, Prof. Lorentzlaan, Lijsterweg en de Rembrandtlaan is door een planningsfout gewijzigd. Het oud papier wordt daar opgehaald op 9 april.

 • Aanleg warmtenet Vogelbuurt tijdelijk gestopt

  02 april 2020

  Half maart is in de Vogelbuurt-Zuid een start gemaakt met de aanleg van het warmtenet Sliedrecht. Maar na twee weken heeft energie- en afvalbedrijf HVC besloten om de werkzaamheden op te schorten.

 • Aanpak overlast eikenprocessierups

  02 april 2020

  Met het voorjaar komt ook de eikenprocessierups in beeld. Naar verwachting komen de eerste eieren in de eerste helft van april uit. De brandharen van de rups bezorgen veel mensen jeuk, bultjes en oogklachten.

 • Geboorteaangifte kan nu ook digitaal

  01 april 2020

  Kersverse ouders kunnen nu ook digitaal de geboorte van hun kind aangeven. Dit kan vanaf dinsdag 31 maart via het digitale geboorteloket van de gemeenten Dordrecht, Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Sliedrecht, Zwijndrecht. Vanaf 6 april kunnen ouders digitaal aangeven in de gemeenten Hardinxveld-Giessendam en Papendrecht.

 • Houd Sliedrecht schoon; ook nu!

  01 april 2020

  Veel inwoners werken thuis en leven op dit moment thuis. Dat merken we binnen de gemeente ook. De ondergrondse containers zijn sneller vol en worden vaker geleegd. En dat doen we graag voor u.