Aanleg warmtenet Vogelbuurt tijdelijk gestopt

Half maart is in de Vogelbuurt-Zuid een start gemaakt met de aanleg van het warmtenet Sliedrecht. Maar na twee weken heeft energie- en afvalbedrijf HVC besloten om de werkzaamheden op te schorten.

Dit in overleg met de gemeente, Tablis Wonen en de aannemer. Reden: de niet volledig uit te sluiten risico's tijdens het graafwerk en de maatregelen rondom het coronavirus.

Veiligheid voorop

De veiligheid van inwoners en professionals staat voorop bij de aanleg van het warmtenet. Natuurlijk brengen graafwerkzaamheden altijd risico met zich mee. Denk maar aan schade aan kabels en leidingen, zoals de gaslekkage in de eerste week van het werk. In combinatie met de aangescherpte coronamaatregelen is het op dit moment niet verantwoord om verder te werken. De aannemer rondt deze week een aantal zaken af. Hij maakt het straatwerk weer in orde, zodat wegen en woningen gewoon bereikbaar zijn.

Wanneer het werk verder gaat, is nog niet bekend. HVC gebruikt de komende weken voor voorbereidingen en aanvullende grondonderzoek. Zodat bestaande kabels, leidingen en ondergrondse obstakels nog beter in beeld zijn.