Belangrijke stap op weg naar aardgasvrij

Sliedrecht werkt aan een duurzame toekomst. Dat doen we onder andere door stap voor stap van het aardgas af te gaan. Zo verminderen we de uitstoot van broeikassen. Sliedrecht-Oost is de eerste wijk in Sliedrecht die op weg gaat naar een aardgasvrije toekomst. Dit doen we samen met inwoners, woningcorporatie Tablis Wonen, energie- en afvalbedrijf HVC, netbeheerder Stedin en het Regionaal Energieloket.

Werk in uitvoering

Half maart zijn in de Vogelbuurt-Zuid werkzaamheden gestart om vijf appartementencomplexen van Tablis Wonen aan te sluiten op het warmtenet. Het gaat om complexen in de Reigerlaan, Thorbeckelaan, Tuinfluiterstraat en Rembrandtlaan. Een belangrijke stap vooruit. Ook in de Vogelbuurt-Noord zetten we de eerste stappen op weg naar een duurzame wijk. Hier wordt nu eerst de riolering vervangen. Later volgt de aanleg van het warmtenet.

Woning verduurzamen

Inwoners van Sliedrecht-Oost spelen een belangrijke rol in de overstap naar nieuwe, duurzame energievormen. Zij hebben het afgelopen jaar mee kunnen praten tijdens verschillende bijeenkomsten. Met bijvoorbeeld woningscans helpt het Regionaal Energieloket mensen om hun woning te verduurzamen. Via o.a. een nieuwsbrief blijven bewoners op de hoogte. Afgelopen week viel de nieuwste editie in Sliedrecht-Oost in de brievenbus.

Meer weten? Kijk op www.sliedrecht.nl/aardgasvrij.

Warmtenet Vogelbuurt
Wethouder Ton Spek nam vorige week een kijkje in de Vogelbuurt. Projectleider Arie Visser liet zien hoe HVC hier werkt aan aansluiting van 5 complexen van Tablis Wonen op het warmtenet.