SCHOOL op SEEF start met "Schoolbrengweek"

Van 14 t/m 18 september organiseert de organisatie SCHOOL op SEEF de campagne "Schoolbrengweek". De gemeente Sliedrecht steunt deze campagne en roept ouders en kinderen van de deelnemende basisscholen om mee te doen.

Leuker, gezonder, goed voor de verkeersveiligheid en het milieu

Tijdens de Schoolbrengweek worden ouders en hun kinderen uitgedaagd om zoveel mogelijk te voet of fietsend naar school te gaan. Met een verhaal, foto of tekening van een leuke belevenis onderweg op de route van school naar huis kunnen kinderen een leuke prijs winnen. De meeste ouders en kinderen gaan al vaak te voet of op de fiets naar school. Hiermee helpen zij al mee aan de verkeersveiligheid van henzelf en anderen. Het lopen en fietsen biedt hen nog veel meer voordelen. Het is gezond voor de kinderen en de ouders, en beter voor het milieu. De ouders en kinderen van de deelnemende basisscholen hebben in de eerste schoolweek een brief van wethouder Ton Spek en een wedstrijdkaart ontvangen.

SCHOOL op SEEF Schoolbrengweek

De Schoolbrengweek is een onderdeel van het programma SCHOOL op SEEF. In dat programma werken alle gemeenten in de regio Drechtsteden en een groot aantal scholen samen aan goede verkeerseducatie op school, en een veilige infrastructuur op de schoolroutes en in de schoolomgeving. Het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland en de gemeente Sliedrecht ondersteunt het programma en de Schoolbrengweek.

SCHOOL op SEEF en de Schoolbrengweek maakt onderdeel uit van de aanpak “Maak een punt van nul”. Met deze aanpak wil het ROV samen met alle gemeenten en zijn overige partners verkeersveilig gedrag tot norm maken in Zuid-Holland. Want ieder slachtoffer is er één teveel, en ongelukken hebben meestal met onveilig gedrag te maken.

Meer weten?

Ga voor meer informatie naar www.schoolopseef.nl of op www.maakeenpuntvannul.nl