December

 • Wethouder Ton Spek over realisatie extra waterberging

  Aan de noordkant van de A15 wordt op dit moment 2,5 hectare waterberging aangelegd. Voldoende waterberging is van groot belang om ook in de toekomst droge voeten te hebben en te houden. Maar waar is waterberging dan precies voor nodig? Hoe werkt het dan? Waarom op deze locatie? En waarom nu?

  Wethouder Ton Spek gaat in deze video in op deze vragen. Het filmpje is de eerste van een reeks van drie filmpjes. Een mooi project dat ervoor zorgt dat we ook bij toenemende regenval klaar zijn voor de toekomst!

 • Illegaal vuurwerk inleveren zonder straf

  22 december 2020

  Oproep voor illegaal vuurwerk-bezitters. Voorkom woningsluiting of een strafblad. Lever illegaal vuurwerk in op maandag 28 december 2020 tussen 9:00 en 16:00 uur
  op de grote parkeerplaats FC Dordrecht.

 • Gemeenten zorgen voor doorvaren Waterbus

  21 december 2020

  De Drechtsteden gemeenten en de nieuwe vervoerder Aqualiner – Swets ODV betalen samen, zodat de Waterbus volgend jaar door blijft varen.

 • Uitreiking Mantelzorgwaardering

  18 december 2020

  Deze week zijn de jaarlijkse mantelzorgwaarderingen weer uitgereikt. Alle geregistreerde mantelzorgers -die bekend zijn bij het Mantelzorgpunt- ontvingen een goed gevulde brievenbusdoos met een persoonlijke kaart van wethouder Piet Vat.

 • Verkeerd stoken geeft extra overlast

  18 december 2020

  Een brandend haardvuurtje: veel mensen vinden het gezellig. Helaas is de rook ongezond voor de omgeving. Uit onderzoek blijkt dat 2 van de 3 houtstokers rekening willen houden met de buren als die last hebben van de rook. Ze willen de open haard of houtkachel dan bijvoorbeeld minder vaak aan doen. Bekijk de infographic hoe u minder ongezond kan stoken.

 • Uitreiking gemeentepenningen

  10 december 2020

  De gemeente Sliedrecht is trots op alle vrijwilligers in het dorp en wil negen van hen speciaal eren met een gemeentepenning voor hun tomeloze inzet in de Sliedrechtse samenleving. Helaas kan dat niet op de manier die we graag zouden willen. Om hen toch in het zonnetje te zetten heeft wethouder Piet Vat alle vrijwilligers persoonlijk bezocht om hen in het zonnetje te zetten door het uitreiken van de gemeentepenning.

 • Gemeentemagazine Sliedrecht

  10 december 2020

  Het gemeentemagazine "Bij ons in Sliedrecht" voor 2021 wordt deze week door Reli Groep B.V. huis-aan-huis bezorgd.

 • Betaal niet teveel voor een afspraak of uittreksel

  10 december 2020

  Soms heeft u een uittreksel nodig uit de Basisregistratie Personen (BRP). Bijvoorbeeld als u zich wilt inschrijven voor een opleiding of bij een woningbouwvereniging. Of u wilt een afspraak maken om uw rijbewijs of paspoort verlengen. U kunt dit snel en eenvoudig regelen op onze website.

 • Lokaal Sportakkoord Sliedrecht ondertekend

  09 december 2020

  Sport en bewegen is goed voor je gezondheid en leuk om te doen. Ook is het een mooie manier om mensen te ontmoeten. Het is dus belangrijk dat zoveel mogelijk inwoners met plezier kunnen sporten en bewegen. Daarom heeft de gemeente, samen met sportverenigingen, het onderwijs en maatschappelijke organisaties, een Lokaal Sportakkoord ondertekend.

 • Vertrouwenscommissie blij met mooie aantal sollicitanten voor Burgemeester van Sliedrecht

  09 december 2020

  De vertrouwenscommissie van de gemeente Sliedrecht is blij met het mooie aantal reacties op de vacature voor burgemeester van Sliedrecht. In totaal reageerden 18 kandidaten op de functie van Burgemeester van de gemeente Sliedrecht.

 • De Drechtsteden gaan (samen) voor nieuwe energie!

  03 maart 2022

  Vanuit het Klimaatakkoord zijn alle 30 energieregio's in Nederland gevraagd om een Regionale Energiestrategie (RES) op te stellen. Ook wij voelen in de Drechtsteden de noodzaak om met elkaar de schouders eronder te zetten. Denkt u met ons mee?

 • Verheij Infra schenkt boom aan bewoners wijk Middenveer

  04 december 2020

  Vrijdag 4 december is het project Middenveer officieel afgerond. Aannemer Verheij Infra schenkt boom aan bewoners wijk Middenveer. De boom is zowel een geschenk aan de bewoners van de wijk als aan de gemeente.

 • Openbaar vervoer in 2021

  03 december 2020

  Door corona maken veel minder mensen gebruik van het openbaar vervoer. In het hele land is het aantal reizigers met meer dan de helft gedaald. Dat betekent minder inkomsten, ook voor Qbuzz in de regio Drechtsteden. De Rijksoverheid betaalt een groot deel van de kosten, zodat openbaar vervoer toch mogelijk blijft in 2021.