Betaal niet teveel voor een afspraak of uittreksel

Soms heeft u een uittreksel nodig uit de Basisregistratie Personen (BRP). Bijvoorbeeld als u zich wilt inschrijven voor een opleiding of bij een woningbouwvereniging. Of u wilt een afspraak maken om uw rijbewijs of paspoort verlengen. U kunt dit snel en eenvoudig regelen op onze website.

Regel het rechtstreeks

Er zijn ook commerciële instellingen die aanbieden om een uittreksel of afspraak te regelen. U komt ze bijvoorbeeld tegen als u op internet zoekt naar 'uittreksel Sliedrecht'. Als u dat doet, betaalt u aan zo'n bedrijf bemiddelingskosten. Deze komen bovenop de normale prijs van een uittreksel of akte. Het is niet verboden dat bedrijven bemiddelingskosten rekenen. Maar wel zonde. Want als u het rechtstreeks bij de gemeente regelt, betaalt u alleen de gewone kosten. En het aanvragen duurt even lang.

Een uittreksel uit de Basisregistratie Personen kost € 11,45 en een uittreksel of afschrift burgerlijke stand kost € 13,80. U kunt ze online of op afspraak aan de balie aanvragen. Een afspraak maakt u digitaal via www.sliedrecht.nl. Of via telefoonnummer 14 0184.