Verheij Infra schenkt boom aan bewoners wijk Middenveer

Vrijdag 4 december is het project Middenveer officieel afgerond. Aannemer Verheij Infra schenkt boom aan bewoners wijk Middenveer. De boom is zowel een geschenk aan de bewoners van de wijk als aan de gemeente.

Het is juni 2019 als Verheij Infra entree maakt in de wijk Middenveer. In september dit jaar organiseerde aannemer Verheij Infra en de gemeente Sliedrecht voor de omwonenden Middenveer al een bedankmoment voor hun begrip en medewerking. Nu, december 2020, wordt het project officieel afgerond met de schenking van een boom. Voor de reconstructie van de wijk Middenveer moesten een aantal bomen gekapt worden. Gemeente Sliedrecht heeft als standpunt dat voor elke boom die gekapt moet worden  een nieuwe boom terug geplant moet worden. Een duurzame insteek en Verheij Infra heeft dit onderstreept door in het Plan van Aanpak voor dit project een extra boom te beloven. 

Verheij Infra schenkt boom Middenveer


Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden werd gebruik gemaakt van ‘de Middenveer App’. En via deze app konden de bewoners van de wijk Middenveer ook mee stemmen over de locatie waar de nieuwe boom geplant zou worden. Dit resulteerde in 2 optionele plekken met evenveel stemmen. De gemeente heeft de knoop doorgehakt en een locatie gekozen in het parkje tussen de Middenveer en de Bosstoep. Het is een fraaie Liquidambar styraciflua geworden; een Amerikaanse amberboom. Een loofboom welke in het najaar de prachtigste kleuren geeft en in het voorjaar frisgroen blad draagt. Het onderhoud van de boom wordt uitgevoerd door gemeente Sliedrecht. Verheij Infra hoopt dat iedereen lang kan genieten van deze mooie boom.

10% meer bomen

Afgelopen voorjaar is gestart met het planten van ca 100 nieuwe bomen. Deze zijn geplant langs de Parallelweg/Tiendweg en de Elzenhof. Komend najaar worden er ca. 160 nieuwe bomen geplant in de groenstrook ten noorden van de Reinenweer, Prickwaert en de Werensteijn. Tot en met 2022 zullen er nog meer bomen geplant worden. Lees meer over 10% meer bomen.