Vertrouwenscommissie blij met mooie aantal sollicitanten voor Burgemeester van Sliedrecht

De vertrouwenscommissie van de gemeente Sliedrecht is blij met het mooie aantal reacties op de vacature voor burgemeester van Sliedrecht. In totaal reageerden 18 kandidaten op de functie van Burgemeester van de gemeente Sliedrecht.

Voorzitter van de vertrouwenscommissie, Cees Paas: 'Dit maakt duidelijk dat Sliedrecht een interessante en uitdagende gemeente is om voor te werken. De diversiteit van kandidaten sluit prachtig aan bij de profielschets die de gemeenteraad heeft vastgesteld. Zowel de verscheidenheid in bestuurlijke ervaring als de manvrouwverdeling maken een goede selectieprocedure mogelijk. Het is een prima basis om te komen tot een brede, diverse en kwalitatief hoogwaardige selectie, waar we ons als vertrouwenscommissie vervolgens over kunnen buigen.'

De vertrouwenscommissie wenst de commissaris van de koning, Jaap Smit, veel succes met zijn taak om een voorselectie te maken uit deze groep sollicitanten. De vertrouwenscommissie ziet uit naar de bevindingen van de commissaris en ziet uit naar de gesprekken die gevoerd zullen gaan worden met een selectie van deze kandidaten. Daarnaast wensen we uiteraard alle sollicitanten succes in het vervolg van deze procedure.