17 t/m 22 februari: Week van de Sociale Visie

Praat mee over hulp vragen en geven, vrijwilligerswerk, jeugd & jongeren, ouder worden en meer. Die oproep doet de gemeente Sliedrecht in de Week van de Sociale Visie, van 17 tot en met 22 februari. Meepraten kan tijdens twee bijeenkomsten: op donderdag 20 februari om 19.00 uur in de Bibliotheek en op vrijdag 21 februari om 15.00 uur in Praktijkschool De Sprong. Online je mening geven kan de hele week op www.sliedrecht.nl/socialevisie of via de Facebookpagina van de gemeente.

De reacties en ideeën gebruikt de gemeente om de huidige Sociale Visie aan te scherpen, zodat deze klaar is voor de toekomst.

Omzien naar elkaar

In Sliedrecht hoort iedereen erbij. Iedereen moet hier prettig kunnen opgroeien, oud worden en samenleven. Ook als je een dagje ouder wordt of bijvoorbeeld voor een ziek familielid zorgt. Of als je geldzorgen hebt, relatieproblemen of 'gewoon' een druk gezin. De uitgangspunten voor een sociaal krachtig Sliedrecht staan in de Sociale Visie. De gemeente investeert in een sterke sociale infrastructuur. Zorg voor jezelf en voor elkaar is de basis. Omzien naar elkaar dus. Daarnaast zorgen we voor een passend 'vangnet' voor mensen die (tijdelijk) extra ondersteuning en zorg nodig hebben.

Blik op de toekomst

De huidige Sociale Visie voor 2016-2020 vormt nog steeds een goed startpunt. Maar de ontwikkelingen op sociaal gebied staan niet stil. "Daarom neemt de gemeente de Sociale Visie opnieuw onder de loep", zegt verantwoordelijk wethouder Hanny Visser. "Misschien zijn er aanpassingen nodig. Of missen er dingen. Hiervoor vragen we inwoners, vrijwilligers en professionals om hulp. Hun input is onmisbaar voor een toekomstgerichte visie." Tijdens de Week van de Sociale Visie kan iedereen ervaringen en ideeën delen. Bijvoorbeeld over mantelzorg, vrijwilligerswerk, opvoeding en ouder worden. Met de reacties en ideeën scherpen we de Sociale Visie aan voor de toekomst. Zodat alle inwoners van Sliedrecht mee kunnen blijven doen, hulp durven vragen en accepteren.

Planning

In maart behandelt het college de vernieuwde Sociale Visie. Daarna is het woord aan de gemeenteraad.

Logo Sociale Visie