Baanhoek-Molendijk krijgt duurzame opknapbeurt

Wethouder Ton Spek gaf maandag 17 februari het startsein voor de reconstructie van de Baanhoek en de Molendijk. Dit deed hij door het bedienen van een elektrische vrachtwagen met een elektrische kraan. De aannemer gebruikt deze wagen ook tijdens de klus. Dat past goed bij het duurzame karakter van het werk.

Minder CO2 en veel hergebruik

De Baanhoek/Molendijk wordt ingericht volgens de 'Dijkvisie': het uitgangspunt voor het mooie historische dijklint van Sliedrecht. Er komt onder andere een nieuw rioolstelsel, voor een duurzame afvoer van hemelwater. Aannemer KWS houdt tijdens het werk onder andere rekening met  de uitstoot van CO2. Niet alleen met de elektrische wagen, maar ook met hybride aggregaten, LED-bouwlampen en bijvoorbeeld het gebruik van biobrandstof voor de machines. Materialen en grondstoffen worden zoveel mogelijk opnieuw gebruikt. Duurzaam én mooi om te zien: de aannemer stelt voor de bermen in te zaaien met een mengsel van bloemen waar veel bijen op af komen.

Afsluiting

Het werk aan de Baanhoek en de Molendijk duurt tot oktober 2020. Het gaat om het deel tussen de Geulstraat en de Baanhoek 239. De weg is in twee fases afgesloten voor doorgaand verkeer. Eerst is tot en met mei de Molendijk aan de beurt vanaf de Geulstraat tot aan de Deltalaan. Van juni tot en met september wordt er gewerkt aan de Baanhoek, vanaf de Deltalaan tot aan de Baanhoek 239. Een omleidingsroute staat aangegeven.

Start werkzaamheden Molendijk-Baanhoek

Start werkzaamheden Molendijk-Baanhoek