Burgemeester vertrekt naar gemeente Hoeksche Waard

Burgemeester Van Hemmen is voorgedragen als burgemeester van de gemeente Hoeksche Waard. Dit maakte hij op 18 februari bekend tijdens een oordeelsvormende raadsvergadering.

Loco-burgemeester Vat is blij voor Van Hemmen: "Na ruim zeven mooie jaren in Sliedrecht is dit een prachtige stap voor hem. Die gunnen we hem van harte!"

Dubbel gevoel

Burgemeester Van Hemmen laat Sliedrecht met een dubbel gevoel achter: "De afgelopen jaren heb ik me bijzonder thuis gevoeld in deze ondernemende gemeenschap, waarin ik veel mooie dingen heb gedaan en meegemaakt. Dat maakt afscheid nemen ook moeilijk. Zeker gezien de politieke situatie in ons dorp op dit moment. Het is goed om hierbij aan te tekenen dat de procedure voor de nieuwe burgemeester in de Hoeksche Waard startte in november vorig jaar. De politieke ontwikkelingen van de afgelopen week hebben op geen enkele wijze invloed gehad op mijn sollicitatie daar."

Toekomst

De installatie van Van Hemmen in de gemeente Hoeksche Waard zal plaatsvinden op 31 maart 2020. Het is de verwachting dat er vanaf dat moment een waarnemend burgemeester in Sliedrecht is. Vat: "Daarmee is de bestuurbaarheid van ons dorp gewaarborgd. Als college zetten we, samen met de raad, onze schouders blijvend onder ons mooie dorp."

Bram van Hemmen