Sliedrecht sluit zich aan bij Eén tegen eenzaamheid

Wethouder Hanny Visser heeft vorige week haar handtekening gezet onder het landelijk actieprogramma Eén tegen eenzaamheid. Doel van het actieprogramma: de trend van eenzaamheid onder ouderen doorbreken.

Meer dan de helft van de mensen ouder dan 75 jaar in Nederland zegt zich eenzaam te voelen. In de gemeente Sliedrecht gaat het om 57% van de 75-plussers. Onderzoek wijst uit dat eenzaamheid serieuze gevolgen kan hebben voor de gezondheid, zowel mentaal als fysiek.

Landelijk actieprogramma

Minister Hugo de Jonge van VWS lanceerde in 2018 het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid. Sindsdien doen 126 gemeenten en 100 landelijke bedrijven en maatschappelijke organisaties mee. Zij hebben zich gecommitteerd om actief én gezamenlijk de trend van eenzaamheid te doorbreken.

Eenzaamheid duurzaam aanpakken

In Sliedrecht is al geruime tijd de lokale coalitie 'Erbij in Sliedrecht' actief om eenzaamheid binnen de gemeente aan te pakken, zowel onder ouderen als onder jongeren en volwassenen. De lokale coalitie is op dit moment bezig om een duurzame aanpak te ontwikkelen om eenzaamheid tegen te gaan. Wethouder Hanny Visser: "We kunnen het probleem nooit helemaal oplossen. Maar we kunnen in ieder geval de handen ineen slaan om bij zoveel mogelijk inwoners die zich eenzaam voelen deze eenzaamheid te doorbreken." Bij de lokale coalitie 'Erbij in Sliedrecht' zijn al 18 lokale organisaties aangesloten.

Kijk wat u kunt doen tegen eenzaamheid op www.eentegeneenzaamheid.nl.

Wethouder Hanny Visser ondertekent actieprogramma Eén tegen eenzaamheid