Informatie over het coronavirus

Het coronavirus verspreidt zich door Nederland en heeft veel impact op het openbare leven. Heeft u vragen? Bel met het landelijke informatienummer 0800 – 1351. Hieronder leest u de laatste stand van zaken.

 • Gemeente Sliedrecht geeft mondkapjes aan inwoners met minimum inkomen

  23 oktober 2020

  De gemeente Sliedrecht geeft herbruikbare mondkapjes aan inwoners met een minimum inkomen. SGP/ChristenUnie en Pro Sliedrecht hadden hier eerder vragen over gesteld tijdens een raadsvergadering. Wethouder Piet Vat: "Het idee past uitstekend in het dorpsfonds dat we in 2021 vanuit de kadernota inzetten voor Sliedrecht. Vooruitlopend op dat dorpsfonds hebben we 500 herbruikbare mondkapjes laten maken in Sliedrecht voor inwoners die op het minimum leven. Die worden uitgedeeld via de Voedselbank, het sociaal team en de Sociale Moestuin."

 • Gedeeltelijke lockdown om besmettingen terug te dringen

  14 oktober 2020

  Het coronavirus heeft te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden. Het kabinet heeft dinsdag 13 oktober besloten dat er strengere maatregelen nodig zijn. Deze maatregelen moeten ervoor zorgen dat het aantal besmettingen daalt.

 • De CoronaMelder-app: vanaf nu voor iedereen beschikbaar

  13 oktober 2020

  Voorkom dat je onbewust een ander besmet

 • Extra coronamaatregelen Drecht- en Wijkhoppervervoer

  02 oktober 2020

  De verscherping van de landelijke coronamaatregelen heeft ook effect op het Drecht- en Wijkhoppervervoer. Vanaf maandag 5 oktober gelden daarom aangepaste (voorzorgs)maatregelen. We sluiten daarmee aan bij de eisen die de nieuwe ‘1½-meter samenleving’ voorlopig aan het vervoer stelt.

 • DRINGEND ADVIES: mondkapje in alle Sliedrechtse publieke binnenruimten

  05 oktober 2020

  In het licht van de wens van de Tweede Kamer om voor heel Nederland een eenduidig en dringend advies te geven over het dragen van mondkapjes, gaat het kabinet dit advies precies uitwerken. Vooruitlopend hierop, is vooralsnog het dringend advies gegeven om over te gaan tot het dragen van niet-medische mondkapjes in alle publieke binnenruimtes.

 • Aangescherpte maatregelen vanaf dinsdag 29 september

  28 september 2020

  Tijdens een landelijke persconferentie van minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge zijn nieuwe maatregelen afgekondigd om het aantal contactmomenten terug te dringen. Dit is nodig om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

 • Ook voor Sliedrecht aanvullende corona-maatregelen

  25 september 2020

  Vanaf zondag 27 september 18.00 uur gelden er extra maatregelen voor de regio Zuid-Holland Zuid. Sliedrecht valt ook onder die regio. Dat besluit is vandaag genomen in samenwerking met het kabinet. In de regio Zuid-Holland Zuid gaat de situatie van waakzaam naar zorgelijk. Reden hiervoor is het stevig oplopende aantal besmettingen.

 • Regionale maatregelen tegen het coronavirus

  21 september 2020

  Het gaat niet goed met het coronavirus in ons land. In de regio’s waar het aantal besmettingen het snelst toeneemt, worden aanvullende maatregelen genomen.

 • Geen verdere versoepelingen rondom coronavirus

  02 september 2020

  Dinsdagavond 1 september 2020 was de perstoespraak met minister-president Rutte en minister De Jonge over het coronavirus. Kabinet stond stil bij de maatregelen tegen verspreiding corona, maar voor nu zijn er geen verdere versoepelingen. Landelijke regels zijn niet aangepast, want nog steeds krijgen veel mensen corona. Discotheken en nachtclubs blijven nog dicht. Het risico op uitbraak blijft te groot.

 • Houd corona buiten de deur

  27 augustus 2020

  “Het gaat niet goed met de ontwikkeling van het coronavirus in ons land.” Dat benoemden premier Rutte en minister De Jonge in de persconferentie van 18 augustus. “Als we niet oppassen, zijn we terug bij af.”

 • Nieuwe landelijke maatregelen vanaf 10 augustus

  08 augustus 2020

  Vanaf 10 augustus worden de landelijke maatregelen tegen corona verscherpt. Bovenop de landelijke geldende maatregelen lokaal kunnen extra maatregelen opgelegd worden. Nu verantwoordelijkheid nemen om 2e golf te voorkomen door je te houden aan de maatregelen.

  Bij klachten: blijf thuis en laat je testen. Houd altijd afstand, was je handen stuk, werk zo veel mogelijk thuis en vermijd drukte.

 • Nu verantwoordelijkheid nemen om 2e golf te voorkomen

  07 augustus 2020

  “Het coronavirus is bezig aan een gevaarlijke opmars. We dreigen de winst te verspelen.” Met deze woorden zette Premier Rutte de toon voor de persconferentie van 6 augustus. Hij benadrukt hoe belangrijk het is om ons aan de maatregelen te houden. Bij klachten: blijf thuis en laat je testen. Houd altijd afstand, was je handen stuk, werk zo veel mogelijk thuis en vermijd drukte.

 • Aantal corona besmettingen loopt op!

  08 augustus 2020

  Het aantal besmettingen door Corona loopt weer op. Het tempo is net zo hoog als in de beginperiode van de pandemie. Nu zijn het vooral jongeren en volwassenen tot en met 40 jaar. Zij laten zich veel minder testen omdat de klachten veel milder zijn. Deze groep houdt, zo blijkt, wel degelijk blijvende schade aan hart, longen en nieren door het virus.

 • Aantal corona besmettingen loopt op!

  08 augustus 2020

  Het aantal besmettingen door Corona loopt weer op. Het tempo is net zo hoog als in de beginperiode van de pandemie. Nu zijn het vooral jongeren en volwassenen tot en met 40 jaar. Zij laten zich veel minder testen omdat de klachten veel milder zijn. Deze groep houdt, zo blijkt, wel degelijk blijvende schade aan hart, longen en nieren door het virus.

 • Evenement organiseren in corona tijd

  Wilt u een evenement organiseren in corona tijd? Dan heeft u te maken met extra maatregelen. Meer informatie hierover en over de procedure van de vergunning kunt u leven in de volgende documenten:

 • Tegemoetkoming voor amateursportorganisaties (TASO)

  30 juli 2020

  Ondernemers, bedrijven en sportverenigingen hebben het moeilijk door de coronacrisis. Daarom heeft de overheid een aantal financiële regelingen om hen te helpen. Er is nu een nieuwe regeling voor amateursportorganisaties: de tegemoetkoming amateursportorganisaties (TASO-regeling).

 • Offerfeest dit jaar anders dan normaal

  28 juli 2020

  Het Offerfeest is dit jaar anders dan normaal. Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen is het belangrijk dat we ons allemaal houden aan de coronamaatregelen. Ook rond het Offerfeest.

 • Toch op vakantie? Ga wijs op reis

  22 juli 2020

  De zomer van 2020 is anders dan we gewend zijn. Op vakantie gaan is dit jaar minder vanzelfsprekend. En als we dit jaar op vakantie gaan, dan blijven we vaker in eigen land. Ook het aantal toeristen dat vanuit het buitenland naar Nederland komt, is kleiner dan normaal.

 • Nieuwe noodverordening vanaf 15 juli

  15 juli 2020

  Vanaf 15 juli geldt een nieuwe noodverordening. Deze noodverordening vervangt de versie van 1 juli en heeft een aantal kleine aanpassingen, zoals de regels rondom zingen en de bezoekersregeling rondom verzorg- en verpleegtehuizen. De belangrijkste regel is en blijft: houd afstand voor elkaar. Je vindt hier ook de belangrijke andere regels.

 • Sliedrecht bedankt!

  02 juli 2020

  De gemeente Sliedrecht heeft een speciale krant uitgebracht: "Sliedrecht bedankt!" In deze speciale krant hebben we in beeld gebracht hoe Sliedrecht is omgegaan met Corona.

 • De tweede golf voorkomen én voorbereid zijn

  25 juni 2020

  Minister Hugo de Jonge lichtte in de persconferentie van 24 juni toe op welke manier Nederland zich voorbereid op een onverhoopte tweede golf van besmettingen.

 • Gemeente denkt mee met organisaties in coronacrisis

  05 juni 2020
 • Kinderboerderij en natuurspeeltuin weer open

  05 juni 2020

  Maandag 8 juni gaan de kinderboerderij en natuurspeeltuin Woeste Weide in het Burgemeester Feitsmapark weer beperkt open. Een eerste stap na enkele lastige coronamaanden.

 • Zomervakantie 2020: ga wijs op reis

  04 juni 2020

  Door de coronacrisis is met vakantie gaan dit jaar minder vanzelfsprekend. Voor wie toch gaat, is het advies: bereid u goed voor en informeer uzelf. "Denk goed na wat je doet en ga wijs op reis", zei premier Mark Rutte hierover.

 • Basisscholen vanaf 8 juni weer volledig open

  04 juni 2020

  Vanaf 8 juni gaan de basisscholen weer volledig open. Dit kan alleen doorgaan als het virus onder controle blijft.

 • Testen op het coronavirus

  03 juni 2020

  Iedereen met milde klachten die mogelijk duiden op het coronavirus, kan vanaf 1 juni via het landelijk nummer 0800-1202 een afspraak maken om zich te laten testen bij de GGD.

 • Coronavirus: verlenging en uitbreiding noodpakket banen en economie

  20 mei 2020
 • Corona-aanpak: de volgende stap

  20 mei 2020

  Zolang het coronavirus onder controle blijft, komt er stap voor stap meer ruimte. Per 1 juni kunnen we in Nederland opnieuw enkele maatregelen versoepelen: ‘alleen’ wordt weer iets meer ‘samen’.

 • Testen op het coronavirus

  20 mei 2020

  Werkt u in het onderwijs, als sporttrainer of heeft u een contactberoep? Of bent u bijvoorbeeld mantelzorger of vrijwilliger in de palliatieve zorg thuis? Ook niet-professionele zorgverleners kunnen zich nu laten testen op het coronavirus.

 • Verlenging uitstel van betaling voor gemeentelijke belastingen

  18 mei 2020
 • Nieuwe noodverordening 11 mei

  11 mei 2020

  Er is vanaf 11 mei weer een nieuwe noodverordening van kracht in onze regio. Deze sluit aan bij de nieuwe regels om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Met deze noodverordening vervalt de vorige versie.

 • Vanaf 11 mei stap voor stap meer ruimte

  11 mei 2020

  Woensdag 6 mei hebben Premier Rutte en Minister de Jonge van Volksgezondheid bekendgemaakt welke besluiten er zijn genomen over de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. De 2 doelen waarmee de maatregelen van start gingen gelden nog steeds: Het beschermen van ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid en zorgen dat de zorg en vooral de intensive care niet overbelast raken.

 • Markt weer van start

  01 mei 2020

  Vanaf woensdag 6 mei gaat de weekmarkt op het Burgemeester Winklerplein weer van start. Natuurlijk rekening houdend met 1,5 meter afstand om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

 • Sporten voor de jeugd weer beperkt mogelijk

  01 mei 2020
 • Nieuwe noodverordening van kracht

  30 april 2020

  Vanaf 29 april 2020 geldt een nieuwe noodverordening in de regio Zuid-Holland Zuid. Deze noodverordening vervangt de versie van 3 april. Met de nieuwe regels wordt invulling gegeven aan de al eerder door het kabinet aangekondigde maatregelen.

 • Maatregelen tegen verspreiding coronavirus verlengd

  22 april 2020

  Het kabinet heeft de meeste maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus verlengd. Voor kinderen worden de maatregelen versoepeld. Vanaf 11 mei gaan basisscholen gedeeltelijk weer open. Kinderen kunnen ook weer beperkt gaan sporten. Het verbod op evenementen en betaald voetbal wordt echter verlengd tot 1 september. Zelfstandig wonende ouderen kunnen beperkt bezoek ontvangen.

 • Coronamaatregelen recreatie en toerisme

  01 april 2020

  Vanaf 1 april 2020 moeten de sanitaire voorzieningen van recreatieparken, campings, jachthavens et cetera in de regio Zuid-Holland Zuid gesloten blijven. Ook recreatief nachtverblijf is verboden. Dit heeft de Veiligheidsregio besloten.

 • Openingstijden en dienstverlening gemeentewinkel aangepast vanwege coronavirus

  01 april 2020

  Regel uw product zoveel mogelijk online. Door het coronavirus werken wij alleen op afspraak en houden wij 1,5 meter afstand. Hierdoor hebben wij minder balies bezet dan u van ons gewend bent. Het kan voorkomen dat het daardoor niet lukt om op korte termijn een afspraak te maken. Wij vragen uw begrip hiervoor. Heeft u zaken te regelen die niet kunnen wachten? Bel ons daarover op telefoonnummer 14 0184, wij denken graag met u mee in oplossingen.

 • Coronamaatregelen verlengd t/m 28 april

  01 april 2020

  Het kabinet heeft vandaag besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Voor het aanstaande Paasweekeinde is het dringende advies om ook dan thuis te blijven.

 • Noodloket ook voor sportverenigingen en stichtingen

  31 maart 2020

  Tot en met vrijdag 26 juni 2020 kunnen sportverenigingen en stichtingen een eenmalige tegemoetkoming van € 4.000,- via het Noodloket ontvangen.

 • Hoe zorg je goed voor jezelf als je thuis zit?

  30 maart 2020

  Vanwege het coronavirus zitten veel mensen thuis en komen weinig mensen buiten. Ook ons sociale contact is wat beperkter. En als je veel thuis zit kun je met allerlei emoties te maken hebben. Je maakt je bijvoorbeeld zorgen over je gezondheid of die van je gezin, over je werk enzovoort. Deze zorgen zijn begrijpelijk. Het is belangrijk om goed voor jezelf te blijven zorgen en positief te blijven. Maar hoe pak je dat aan? Een aantal tips:

 • Coronamaatregelen organisaties/ondernemers

  14 april 2020

  Er zijn deze week aanvullende maatregelen genomen voor de bestrijding van het coronavirus. Het ministerie van Justitie en Veiligheid, Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft ons geadviseerd om organisaties en ondernemers hierop te wijzen.

 • Nieuwe noodverordening van kracht

  27 maart 2020

  De voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (Wouter Kolff) kondigt de derde noodverordening aan. Vanzelfsprekend komen de eerdere twee hiermee te vervallen.

 • Het coronavirus: voorkom verspreiding!

  23 maart 2020

  Het coronavirus verspreidt zich door Nederland, en heeft flinke impact op het openbare leven. In dit artikel lees je wat de ontwikkelingen zijn rondom het coronavirus en wat je zelf kunt doen om verspreiding van het virus te voorkomen. Dit artikel wordt steeds bijgehouden met de laatste, nieuwe ontwikkelingen. Vragen? Bel met het landelijke publieksinformatienummer 0800 – 1351.

 • NL-Alert: houd 1,5 meter afstand

  30 maart 2020

  Om half twaalf is er een NL-alert uitgegaan. Ga niet naar de bossen en de stranden.

 • Eerste inwoner met corona besmet en hersteld in Sliedrecht

  21 maart 2020

  Zaterdag 21 maart werd bekend dat in Sliedrecht een eerste inwoner positief is getest op het coronavirus. De patiënt is inmiddels weer hersteld. De besmetting kwam na afloop daarvan aan het licht. De GGD Zuid-Holland zuid doet contactonderzoek en onderzoekt hoe het virus is opgelopen.

 • Burgemeester Bram van Hemmen: Meer 'Ons' en minder 'Mij', blijf omzien naar elkaar.

  17 maart 2020

  ‘Sinds het uitbreken van het coronavirus houden we u zo goed mogelijk op de hoogte van de ontwikkelingen in Sliedrecht via www.sliedrecht.nl en volgen we zo goed mogelijk wat er onder u leeft. Burgemeester Bram van Hemmen richt zich speciaal tot u als inwoners van Sliedrecht.’

 • Noodverordening vanwege coronavirus

  16 maart 2020

  Wouter Kolff, de voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid en burgemeester van Dordrecht, heeft een noodverordening afgekondigd. Hiermee geeft de veiligheidsregio de landelijke maatregelen rondom het coronavirus vorm in onze regio en in de gemeente Sliedrecht.

 • Voorlopig geen weekmarkt

  16 maart 2020

  De weekmarkt op woensdag op het Burgemeester Winklerplein gaat de komende weken niet door. Dit vanwege de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

 • Kinderboerderij, NME-Centrum en natuurspeeltuin dicht

  13 maart 2020

  De kinderboerderij, NME-Centrum De Hooizolder en natuurspeeltuin Woeste Weide in het Burgemeester Feitsmapark zijn per direct gesloten.

 • Uitstel afscheid burgemeester Bram van Hemmen

  13 maart 2020

  Afgelopen week heeft u een uitnodiging gekregen voor het afscheid van burgemeester Bram van Hemmen op 27 maart aanstaande.