Informatie over het coronavirus

Het coronavirus verspreidt zich door Nederland en heeft veel impact op het openbare leven. Heeft u vragen? Bel met het landelijke informatienummer 0800 – 1351. Hieronder leest u de laatste stand van zaken.

 • Coronavirus: verlenging en uitbreiding noodpakket banen en economie

  20 mei 2020
 • Corona-aanpak: de volgende stap

  20 mei 2020

  Zolang het coronavirus onder controle blijft, komt er stap voor stap meer ruimte. Per 1 juni kunnen we in Nederland opnieuw enkele maatregelen versoepelen: ‘alleen’ wordt weer iets meer ‘samen’.

 • Testen op het coronavirus

  20 mei 2020

  Werkt u in het onderwijs, als sporttrainer of heeft u een contactberoep? Of bent u bijvoorbeeld mantelzorger of vrijwilliger in de palliatieve zorg thuis? Ook niet-professionele zorgverleners kunnen zich nu laten testen op het coronavirus.

 • Verlenging uitstel van betaling voor gemeentelijke belastingen

  18 mei 2020
 • Nieuwe noodverordening 11 mei

  11 mei 2020

  Er is vanaf 11 mei weer een nieuwe noodverordening van kracht in onze regio. Deze sluit aan bij de nieuwe regels om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Met deze noodverordening vervalt de vorige versie.

 • Vanaf 11 mei stap voor stap meer ruimte

  11 mei 2020

  Woensdag 6 mei hebben Premier Rutte en Minister de Jonge van Volksgezondheid bekendgemaakt welke besluiten er zijn genomen over de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. De 2 doelen waarmee de maatregelen van start gingen gelden nog steeds: Het beschermen van ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid en zorgen dat de zorg en vooral de intensive care niet overbelast raken.

 • Markt weer van start

  01 mei 2020

  Vanaf woensdag 6 mei gaat de weekmarkt op het Burgemeester Winklerplein weer van start. Natuurlijk rekening houdend met 1,5 meter afstand om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

 • Sporten voor de jeugd weer beperkt mogelijk

  01 mei 2020
 • Nieuwe noodverordening van kracht

  30 april 2020

  Vanaf 29 april 2020 geldt een nieuwe noodverordening in de regio Zuid-Holland Zuid. Deze noodverordening vervangt de versie van 3 april. Met de nieuwe regels wordt invulling gegeven aan de al eerder door het kabinet aangekondigde maatregelen.

 • Maatregelen tegen verspreiding coronavirus verlengd

  22 april 2020

  Het kabinet heeft de meeste maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus verlengd. Voor kinderen worden de maatregelen versoepeld. Vanaf 11 mei gaan basisscholen gedeeltelijk weer open. Kinderen kunnen ook weer beperkt gaan sporten. Het verbod op evenementen en betaald voetbal wordt echter verlengd tot 1 september. Zelfstandig wonende ouderen kunnen beperkt bezoek ontvangen.

 • Coronamaatregelen recreatie en toerisme

  01 april 2020

  Vanaf 1 april 2020 moeten de sanitaire voorzieningen van recreatieparken, campings, jachthavens et cetera in de regio Zuid-Holland Zuid gesloten blijven. Ook recreatief nachtverblijf is verboden. Dit heeft de Veiligheidsregio besloten.

 • Openingstijden en dienstverlening gemeentewinkel aangepast vanwege coronavirus

  01 april 2020

  De maatregelen vanwege het coronavirus zijn verlengd tot en met 28 april. Dit gebeurt vanwege de aangescherpte maatregelen rond het coronavirus. Tot deze maatregel vervalt, is de gemeentewinkel op woensdag en vanaf 7 april ook op vrijdag gesloten.

 • Coronamaatregelen verlengd t/m 28 april

  01 april 2020

  Het kabinet heeft vandaag besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Voor het aanstaande Paasweekeinde is het dringende advies om ook dan thuis te blijven.

 • Noodloket ook voor sportverenigingen en stichtingen

  31 maart 2020

  Tot en met vrijdag 26 juni 2020 kunnen sportverenigingen en stichtingen een eenmalige tegemoetkoming van € 4.000,- via het Noodloket ontvangen.

 • Hoe zorg je goed voor jezelf als je thuis zit?

  30 maart 2020

  Vanwege het coronavirus zitten veel mensen thuis en komen weinig mensen buiten. Ook ons sociale contact is wat beperkter. En als je veel thuis zit kun je met allerlei emoties te maken hebben. Je maakt je bijvoorbeeld zorgen over je gezondheid of die van je gezin, over je werk enzovoort. Deze zorgen zijn begrijpelijk. Het is belangrijk om goed voor jezelf te blijven zorgen en positief te blijven. Maar hoe pak je dat aan? Een aantal tips:

 • Coronamaatregelen organisaties/ondernemers

  14 april 2020

  Er zijn deze week aanvullende maatregelen genomen voor de bestrijding van het coronavirus. Het ministerie van Justitie en Veiligheid, Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft ons geadviseerd om organisaties en ondernemers hierop te wijzen.

 • Nieuwe noodverordening van kracht

  27 maart 2020

  De voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (Wouter Kolff) kondigt de derde noodverordening aan. Vanzelfsprekend komen de eerdere twee hiermee te vervallen.

 • Het coronavirus: voorkom verspreiding!

  23 maart 2020

  Het coronavirus verspreidt zich door Nederland, en heeft flinke impact op het openbare leven. In dit artikel lees je wat de ontwikkelingen zijn rondom het coronavirus en wat je zelf kunt doen om verspreiding van het virus te voorkomen. Dit artikel wordt steeds bijgehouden met de laatste, nieuwe ontwikkelingen. Vragen? Bel met het landelijke publieksinformatienummer 0800 – 1351.

 • NL-Alert: houd 1,5 meter afstand

  30 maart 2020

  Om half twaalf is er een NL-alert uitgegaan. Ga niet naar de bossen en de stranden.

 • Eerste inwoner met corona besmet en hersteld in Sliedrecht

  21 maart 2020

  Zaterdag 21 maart werd bekend dat in Sliedrecht een eerste inwoner positief is getest op het coronavirus. De patiënt is inmiddels weer hersteld. De besmetting kwam na afloop daarvan aan het licht. De GGD Zuid-Holland zuid doet contactonderzoek en onderzoekt hoe het virus is opgelopen.

 • Burgemeester Bram van Hemmen: Meer 'Ons' en minder 'Mij', blijf omzien naar elkaar.

  17 maart 2020

  ‘Sinds het uitbreken van het coronavirus houden we u zo goed mogelijk op de hoogte van de ontwikkelingen in Sliedrecht via www.sliedrecht.nl en volgen we zo goed mogelijk wat er onder u leeft. Burgemeester Bram van Hemmen richt zich speciaal tot u als inwoners van Sliedrecht.’

 • Noodverordening vanwege coronavirus

  16 maart 2020

  Wouter Kolff, de voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid en burgemeester van Dordrecht, heeft een noodverordening afgekondigd. Hiermee geeft de veiligheidsregio de landelijke maatregelen rondom het coronavirus vorm in onze regio en in de gemeente Sliedrecht.

 • Voorlopig geen weekmarkt

  16 maart 2020

  De weekmarkt op woensdag op het Burgemeester Winklerplein gaat de komende weken niet door. Dit vanwege de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

 • Kinderboerderij, NME-Centrum en natuurspeeltuin dicht

  13 maart 2020

  De kinderboerderij, NME-Centrum De Hooizolder en natuurspeeltuin Woeste Weide in het Burgemeester Feitsmapark zijn per direct gesloten.

 • Uitstel afscheid burgemeester Bram van Hemmen

  13 maart 2020

  Afgelopen week heeft u een uitnodiging gekregen voor het afscheid van burgemeester Bram van Hemmen op 27 maart aanstaande.