Zomervakantie 2020: ga wijs op reis

Door de coronacrisis is met vakantie gaan dit jaar minder vanzelfsprekend. Voor wie toch gaat, is het advies: bereid u goed voor en informeer uzelf. "Denk goed na wat je doet en ga wijs op reis", zei premier Mark Rutte hierover.

Op vakantie en toerisme in Nederland

Voor iedereen geldt tijdens de zomervakantie:

  • Volg de basisregels, vermijd drukte. Heeft u klachten: blijf thuis en laat u testen.
  • Het openbaar vervoer is en blijft voor noodzakelijke reizen. Dus loop, fiets of neem de auto.
  • Niet gebonden aan de schoolvakantie? Ga buiten het vakantieseizoen als dat kan.

Reizen in binnen- en buitenland

Vakantie in het eigen land kan. Hierbij geldt net als nu: vermijd drukte en bezoek andere bestemmingen of regio’s. Gaat u toch naar het buitenland? Vanaf 15 juni geldt in 12 Europese landen een geel reisadvies. Dit betekent dat u mag reizen, maar doe dit wel verantwoord. Kijk regelmatig op Nederlandwereldwijd.nl, op Rijksoverheid.nl of download de reisapp van Buitenlandse Zaken. Blijf goed op de hoogte van de adviezen en regels van uw vakantiebestemming. Voor vakanties buiten Europa geldt voorlopig nog een negatief reisadvies om de risico’s op een nieuwe uitbraak te beperken.

Toeristen in Nederland

Buitenlandse toeristen uit landen met vergelijkbare of lagere gezondheidsrisico’s dan in ons land mogen deze zomer naar Nederland komen. Uiteraard moeten zij zich houden aan alle Nederlandse maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.

Lees het volledige nieuwsbericht op rijksoverheid.nl.

Fsctsheet zomervakantie