Januari

 • LEVENSLICHT donderdag en zaterdag nog te bewonderen

  30 januari 2020

  Het holocaustmonument LEVENSLICHT heeft de afgelopen week veel bezoekers getrokken op verschillende locaties in Sliedrecht. Deze donderdagavond is het weer te zien op het Merwedeplein, waar het vorige week onthuld werd.

 • Bezoekers tevreden over dienstverlening Bonkelaarhuis

  30 januari 2020

  Met een gemiddeld rapportcijfer van 8,1 scoort het Bonkelaarhuis goed! Een grote meerderheid van de cliënten is tevreden over zowel de medewerkers als over bijvoorbeeld openingstijden, wachttijd aan de balie, wachtruimte en toegankelijkheid.

 • Vrijwilligers van het jaar bekend!

  24 januari 2020

  Arie de Ruiter en Mark van Eijl zijn respectievelijk de vrijwilliger en de jonge vrijwilliger van het jaar. Home Start is uitgeroepen tot vrijwilligersorganisatie van het jaar.

 • Beschadigde bomen Havikstraat vervangen door zeven essen en heesters

  23 januari 2020

  Er worden zeven nieuwe bomen geplant aan de Havikstraat in de groenstrook tussen de flat en het rouwcentrum.

 • Openingsceremonie Holocaust-monument Sliedrecht

  22 januari 2020

  Op donderdagavond 23 januari onthult burgemeester Van Hemmen het Holocaust-monument LEVENSLICHT. Dit gedenkteken is een tijdelijk lichtmonument, wat in het kader van 75 jaar Vrijheid in Sliedrecht zal zijn. 23 januari staat het monument op het Merwedeplein, de dag erna wordt het verplaatst naar de Stationsweg. Ook komt het monument een paar dagen aan het Dr. Langeveldplein te staan.

 • Denk mee over groenbeleid in Sliedrecht!

  21 januari 2020

  Wilt u meedenken over het groenbeleid in de gemeente Sliedrecht? Kom dan donderdagavond 30 januari naar Natuur- en Milieu Educatiecentrum De Hooizolder in het Burgemeester Feitsmapark. U bent welkom vanaf 19.00 uur. Na een korte uitleg gaat u tijdens een workshop zelf aan de slag met diverse groenvraagstukken.

 • Vuurwerkoverlast bestrijden: #Hoedan? Wapenwet

  20 januari 2020

  Op oudejaarsdag was burgemeester van Hemmen op pad met onze handhavers. Hij ging met hen mee om te zien hoe de handhavers de vuurwerkoverlast bestreden. Dat is met de huidige wet nauwelijks mogelijk. De handhavers en de burgemeester hadden de twijfelachtige eer vooraan te staan toen een bal van 10 centimeter doorsnee naar hen toe rolde en ontplofte. Illegaal en gevaarlijk knalvuurwerk, een granaat, zoveel was duidelijk.

 • Het Bonkelaarplein is gereed!

  20 januari 2020

  De afgelopen maanden is hard gewerkt aan het Bonkelaarplein. Sinds afgelopen week is het plein zo goed als klaar!

 • Forse snoei van grote bomen

  17 januari 2020

  Vanaf maandag 20 januari gaat de gemeente 17 grote bomen flink snoeien. Dit gebeurt om de bomen veilig te houden.

 • Rioolschade aan de Horst

  16 januari 2020

  Aan de Horst (achterzijde supermarkt Dirk van den Broek) is de straat donderdag 16 januari gedeeltelijk afgesloten voor het verkeer.

 • Afsluiting Wantijbrug (N3)

  15 januari 2020

  Rijkswaterstaat gaat de Wantijbrug (N3) renoveren. Daarom is de brug in beide richtingen afgesloten vanaf zondag 19 januari 19.00 uur tot vrijdag 3 april 05.00 uur.

 • Probeer een week lang gratis een speed pedelec

  15 januari 2020

  Op de speed pedelec gaat er een wereld voor u open. Elke dag uw portie beweging, u voelt zich één met de omgeving en trapt lekker door. Ervaar het nu zelf en probeer een speed pedelec een week lang gratis uit. Ideaal als vanaf komende week de Wantijbrug afgesloten is. Want met de fiets kunt u wél gewoon over de brug! U kunt de fiets ophalen op de gemeentewerf in Sliedrecht.

 • Nieuwe stap De Nieuwe Winkelstraat

  07 januari 2020

  Deze week zetten ondernemers en eigenaren van de Kerkbuurt en de gemeente Sliedrecht een nieuwe stap op weg naar De Nieuwe Winkelstraat. Dit gebeurt met het tijdelijk weghalen van het speeltoestel op het Merwedeplein.

 • Nieuwjaarstoespraak burgemeester

  06 januari 2020

  Tijdens de nieuwjaarsreceptie op maandag 6 januari 2020 heeft burgemeester Bram van Hemmen een nieuwjaarstoespraak gehouden.