Wethouder Ben van der Plas legt zijn functie neer

Wethouder Ben van der Plas, van de gemeente Sliedrecht, legt per 1 februari 2020 zijn functie neer. Dit heeft hij in een brief aan burgemeester Van Hemmen laten weten.

Wethouder Ben van der Plas zei over zijn besluit: “Mijn taak als wethouder heb ik ervaren als eervol. Tegelijk voelde het voor mij persoonlijk als een grote verantwoordelijkheid. In mijn werk heeft het belang van de inwoners van Sliedrecht altijd voorop gestaan en dat staat het nog steeds. Ik ben nu na ruim anderhalf jaar voor mijzelf tot de conclusie gekomen dat ik moet terugtreden. Nu aanblijven zou ten koste gaan van mij persoonlijk en daarmee van de kwaliteit die ik als wethouder wil leveren.”

Burgemeester van Hemmen: “Wij hebben als college met plezier met Ben samengewerkt. Hij is een warm en betrokken mens. Wij vinden het bijzonder jammer dat hij ons college verlaat en hebben groot respect voor zijn besluit.”

Wethouder Ben van der Plas heeft zich ruim 14 jaar in de lokale politiek ingezet vanuit de Partij van de Arbeid. Hij was in zijn portefeuille verantwoordelijk voor ruimtelijke ordening; grondbeleid; gemeentelijk vastgoed; bouw- en woningtoezicht en onderwijshuisvesting. Ben van der Plas heeft de wijze waarop hij zijn besluit heeft kunnen nemen, in overleg met de overige collegeleden, als zeer waardevol ervaren. Komende week zal het college besluiten over de tijdelijke waarneming rond de portefeuille van wethouder Van der Plas.

Ben van der Plas