Gemeente in gesprek over nader onderzoek bij optreden kanker in Sliedrecht

Sliedrecht, 9 juli 2020; In Juni werd in Sliedrecht het rapport 'Het optreden van kanker in Sliedrecht' aan de gemeenteraad aangeboden. Het rapport en de conclusie was voor de PvdA fractie aanleiding om verdere vragen te stellen aan het college over dit onderwerp.

Nader onderzoek

Het college is ook van mening dat het opvallend hoge aantal gevallen van huidkanker aanleiding geeft hier nadere actie op te ondernemen. Het gaat om de gezondheid van de inwoners van Sliedrecht en daar hecht het college, net als de gemeenteraad, ontzettend veel belang aan.  
Inmiddels is de gemeente het gesprek gestart met de GGD om te bekijken welk type vervolgonderzoek mogelijk en zinvol is om meer te weten te komen over de achterliggende oorzaken. De uitkomst van dit onderzoek koppelt het college aan de raad terug.

Preventie

Daarnaast blijft de gemeente meer aandacht voor preventie van huidkanker vragen door gerichte communicatie over de risicofactoren en de maatregelen die je daartegen kunt nemen.
De belangrijkste risicofactor voor huidkanker is langdurige blootstelling aan UV-straling van zonlicht en zonnebank. Zorg er dus voor dat u niet te veel en te lang in de zon bent. En gebruik altijd een goede zonnebrandcrème. Kijk voor meer informatie en tips bijvoorbeeld op de website van KWF kankerbestrijding. En heeft u een afwijkende plekje op de huid? Laat het controleren door de huisarts!

Goede informatie over huidkanker en preventieve adviezen zijn hier te vinden: