Negen Sliedrechtse koninklijke onderscheidingen alsnog uitgereikt

Vanmiddag werden in Sliedrecht negen koninklijke onderscheidingen uitgereikt. De onderscheidingen werden uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in partycentrum De Lockhorst.

Door de coronamaatregelen was de geplande uitreiking uitgesteld. Burgemeester Van der Borg sprak lovende woorden over de enorme inzet van de diverse decorandi: “Het is prachtig om op deze middag de lintjesregen alsnog te laten plaatsvinden. Het was een feestelijk moment om diverse inwoners écht in het zonnetje te zetten.”

De uitreikingen van de acht onderscheidingen aan de leden van de vrijwillige brandweer zullen later dit jaar plaatsvinden.

Zijne Majesteit

De zinsnede ‘Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd u te benoemen tot lid in de Orde van Oranje Nassau’ klonk bij de volgende namen: de heer Blokland, de heer De Winter, de heer Tanis, mevrouw Van den Enden-Van Houwelingen, de heer Van der Waal, mevrouw Kalkhoven-Zwart, de heer Van Horssen, mevrouw Van Heukelom-Vlot en mevrouw Buijs-Stroo. Laatstgenoemde kreeg haar onderscheiding thuis uitgereikt.

Decorandi 2020

Gedecoreerde 2020

Oude papieren

Alle decorandi geven hun krachten op allerlei plekken in de Sliedrechtse samenleving, op vrijwillige basis. Burgemeester Van der Borg: “Een middag als vandaag laat zien welke oude papieren belangeloos iets voor een ander of voor de samenleving doen, heeft. Het is mooi om te zien hoe dat in Sliedrecht door deze mensen vorm en inhoud krijgt.”