Grootse werkzaamheden aan het spoor en hinder MerwedeLingelijn zomer 2020

Van vrijdag 3 juli t/m zondag 9 augustus wordt door ProRail station Geldermalsen opnieuw ingericht om te voldoen aan het Programma Hoogfrequent Spoor. Daarnaast zijn er werkzaamheden in Arkel en vinden er van maandag 17 augustus t/m 23 augustus werkzaamheden plaats op station Dordrecht. Dit heeft gevolgen voor treinreizen tussen Geldermalsen en Dordrecht.

Wat houden de werkzaamheden in?

Deze zomer vinden er op verschillende plaatsen op het traject van de MerwedeLingelijn werkzaamheden plaats.
Op station Geldermalsen vervangt ProRail de huidige loopbrug voor een reizigerstunnel en wordt aan beide zijden een aangename entree gebouwd. Ook worden er twee nieuwe perrons gebouwd: aan de oostzijde en aan de westzijde. Het perron aan de westzijde wordt in de toekomst het perron voor de MerwedeLingelijn. Daarnaast worden er meerdere overwegen verwijderd, waardoor de algemene verkeersveiligheid zal verhogen en de kans op treinstoringen verlagen.

Bekijk deze video van de Lingense Alliantie voor meer informatie over deze werkzaamheden.

Verder wordt er in de zomer van 2020 aan de brug in Arkel gewerkt, en vinden er werkzaamheden op station Dordrecht plaats.

Gevolgen voor reizigers

Gedurende de zomer zijn er vier periodes waarin er in het geheel geen treinen rijden op verschillende deeltrajecten van de MerwedeLingelijn.

In de tussenliggende periodes is het spoor deels in gebruik. Qbuzz zet tijdens de buitendienststellingen van het spoor vervangend busvervoer in.

  • Vrijdag 3 juli t/m maandag 6 juli: Geen treinverkeer tussen Leerdam en Geldermalsen
  • Reis op dit traject per vervangende buslijn 972. Buslijn 972 rijdt elk half uur en vertrekt op station Leerdam en Beesd aan de voorzijde van het station. Op station Geldermalsen vertrekt de bus aan de achterzijde van het station (Deilse zijde).  

kaartje treinen 1

  • Zaterdag 4 en zondag 5 juli: Geen treinverkeer tussen Gorinchem en Geldermalsen
  • Reis tussen Gorinchem en Geldermalsen met vervangende buslijn 972 (stopt niet in Arkel). Reis tussen Gorinchem en Arkel met vervangende buslijn 971.
  • De bussen vertrekken aan de voorzijde van het station. Op station Geldermalsen vertrekt de bus aan de achterzijde van het station (Deilse zijde).

Kaartje treinen 2

  • Dinsdag 21 t/m vrijdag 24 juli: Geen treinverkeer tussen Leerdam en Geldermalsen
  • Zaterdag 25 en zondag 26 juli: Geen treinverkeer tussen Gorinchem en Geldermalsen
  • Vrijdag 7 augustus t/m zondag 9 augustus: Geen treinverkeer tussen Leerdam en Geldermalsen
  • Maandag 17 augustus t/m zondag 23 augustus : Geen treinverkeer tussen Dordrecht en Sliedrecht

Vervangende bussen vertrekken op station Dordrecht vanaf de Krispijnzijde, niet op het busstation.

Reizen met een hulpmiddel

Voor mensen met een rolstoel of scootmobiel verzorgt Qbuzz alternatief vervoer. Hier gebruik van maken? Bel dan minimaal 2 uur vooraf met de klantenservice op 0900 - 728 99 65. Reizigers met een scootmobiel nemen plaats op een gewone stoel conform de regels bij taxivervoer. Fietsen zijn helaas niet toegestaan in de bussen.

Reis je in deze periode op dit traject?

Reis alleen als het moet en ga goed voorbereid op pad. Houd rekening met extra drukte en met extra reistijd  - mede door de coronamaatregelen die in het OV genomen zijn - op de omreisroute, in het vervangend vervoer en bij de ( tijdelijke) haltes. Reis zo mogelijk buiten de ochtend- en avondspits en neem mondkapjes mee.
Wat deze werkzaamheden exact voor je reis betekenen, zie je vanaf 10 dagen voor vertrek in de Qbuzz Reisplanner, NS Reisplanner op NS.nl of in de NS-app of kijk op qbuzz.nl/dmg/trein.

poster werkzaamheden spoor