Coronamaatregelen organisaties/ondernemers

Er zijn deze week aanvullende maatregelen genomen voor de bestrijding van het coronavirus. Het ministerie van Justitie en Veiligheid, Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft ons geadviseerd om organisaties en ondernemers hierop te wijzen.

De maatregelen zijn in aanvulling op de eerdere aanwijzingen voor bestrijding van de corona-uitbraak. Ook de richtlijnen voor verantwoord winkelen zijn met winkeliers gedeeld. Deze moeten ervoor zorgen dat klanten genoeg afstand van elkaar houden.

Belangrijkste regels voor klanten

•    winkel zoveel mogelijk alleen
•    betaal zoveel mogelijk met pin/mobiel
•    houd 1,5 meter afstand
•    volg de aanwijzingen op van de medewerkers

Download de poster en hang hem op in je winkel
Download het protocol

Aanvullende maatregelen

Verboden

1.    Evenementen met een vergunnings- en meldplicht tot 1 juni 2020.
2.    Het uitoefenen van alle vormen van contactberoepen, voor zover er geen 1,5 m afstand tot de klant gehouden kan worden. Lees meer over contactberoepen.
3.    Groepsvorming (al dan niet toevallig) in de publieke ruimte. Onder een groep verstaat we drie of meer personen die daarbij geen afstand van 1,5 m houden.
4.    Sport- en fitnessclubs zijn dicht tot en met dinsdag 28 april. Ook het geven van personal training is tot die tijd niet toegestaan. Ook mogen er geen alternatieven in de locatie aangeboden worden zoals privélessen.

•    Er is geen sprake van groepsvorming als het gaat om personen die een gezamenlijk huishouden vormen.
•    Er is ook geen sprake van groepsvorming als kinderen tot en met 12 jaar samenspelen onder toezicht van een of meer ouders of voogden. Mits de ouders en/of voogden onderling 1,5 m afstand bewaren.

Toegestaan

•    De behandeling van (para)medische beroepen. Hier moet wel een individuele medische indicatie voor bestaan. En de beoefenaar kan alle hygiënevereisten naleven.
•    Wettelijk verplichte samenkomsten zoals vergaderingen van instellingen, bedrijven en andere organisaties (max 100 personen).
•    Uitvaarten en huwelijksvoltrekkingen (max. 30 personen).
•    Samenkomsten van religieuze of levensbeschouwelijke aard (max. 30 personen).
Bij deze samenkomsten geldt dat deze alleen mogen doorgaan als alle hygiënemaatregelen ter bestrijding van het corona-virus in acht worden genomen en men 1,5 meter afstand tot elkaar kan houden.

Handige links

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u de nieuwsbrief in het vervolg ook ontvangen?

Aanmelden nieuwsbrief sportverenigingen

Aanmelden nieuwsbrief instanties

Aanmelden nieuwsbrief geloofsgemeenschappen

Aanmelden nieuwsbrief ondernemers

Maatregelen voor organisaties en ondernemers