Dirk van der Borg wordt waarnemend burgemeester van Sliedrecht

Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemt met ingang van 31 maart 2020 Dirk van der Borg tot waarnemend burgemeester van de gemeente Sliedrecht. Van der Borg is 64 jaar, woont in Molenlanden en is lid van het CDA.

Dirk van der Borg volgt als waarnemer Bram van Hemmen op, die op 18 februari 2020 bekendmaakte burgemeester te worden van de gemeente Hoeksche Waard.

Mooie uitdaging

Dirk van der Borg is verheugd dat de Commissaris van de Koning hem benoemd als waarnemend burgemeester: "Ik heb veel zin om met het college, de gemeenteraad, de organisatie en vooral met samenleving aan de slag te gaan. Ik hoop snel kennis te maken met u allen. Het is een bijzondere tijd gezien het corona-virus, dat maakt de setting anders dan normaal. In deze bijzondere situatie hoop ik toch burgervader te zijn."

Ervaren bestuurder

Van der Borg beschikt over ruime bestuurlijke ervaring. Hij was van januari 2019 tot januari 2020 waarnemend burgemeester van Molenlanden. Van 2013 tot 2019 was hij burgemeester van Molenwaard. Daarvoor was hij burgemeester van de gemeente Graafstroom en waarnemend burgemeester van de gemeente Molenwaard, waarin Graafstroom in 2013 werd opgenomen.

Procedure nieuwe burgemeester

De maatregelen om het corona-virus te beteugelen, hebben ook invloed op het benoemingsproces van een nieuwe burgemeester. Zodra de maatregelen ten aanzien van het corona-virus vanuit het Rijk het toelaten, zal de commissaris van de Koning de fractievoorzitters uitnodigen voor een gesprek over de procedure voor een door de kroonbenoemde burgemeester van Sliedrecht. Daarna kan de sollicitatieprocedure beginnen. Wanneer er een nieuwe burgemeester begint, is gegeven de huidige omstandigheden niet bekend. 

Dirk van der Borg