Noodverordening vanwege coronavirus

Wouter Kolff, de voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid en burgemeester van Dordrecht, heeft een noodverordening afgekondigd. Hiermee geeft de veiligheidsregio de landelijke maatregelen rondom het coronavirus vorm in onze regio en in de gemeente Sliedrecht.

Houd je aan de noodverordening

Handelen in strijd met de noodverordening is strafbaar. Politie en gemeenten werken samen aan het handhaven van de maatregelen. We kunnen burgers en organisaties aanspreken op het niet naleven van de verordening. In uiterste gevallen kunnen we een last onder dwangsom opleggen. Of zelfs iemand in hechtenis nemen.

VRZHZ-voorzitter Wouter Kolff: "Ik reken op de wijsheid en verantwoordelijkheid van onze inwoners en ondernemers. We zijn allemaal nodig om verspreiding van het coronavirus te beperken. Met als voornaamste doel te voorkomen dat er onnodig slachtoffers vallen en de zorg overbelast raakt. Let daarbij alstublieft goed op elkaar en houd vooral oog voor ouderen en kwetsbaren.”

U vindt de noodverordening en meer informatie op de website van de Veiligheidsregio.

  • Scholen en kinderdagverblijven gaan dicht vanaf maandag 16 maart tot en met maandag 6 april.
  • Voor kinderen van ouders in bijvoorbeeld de zorg, politie, openbaar vervoer en brandweer is er wel opvang in de school en het kinderdagverblijf, zodat hun ouders kunnen blijven werken. Deze opvang is zonder extra kosten.
  • Alle eet- en drinkgelegenheden, sport- en fitnessclubs, sauna’s, sexclubs en coffeeshops zijn dicht tot en met maandag 6 april. Afhalen van maaltijden mag niet maar bezorgen mag voorlopig wel!
  • Evenementen met meer dan 100 personen zijn verboden tot en met 6 april.